Zomerse taart met rood fruit en citroen crème

Een heerlijke taart die goed past bij de zomer! Gevuld met een frisse citroen crème en boven op een lekkere laag glazuur en afgemaakt met rood fruit. Hij was super goed gelukt en staat nu op mijn lijstje voor de volgende verjaardag! 

Wat heb je nodig?

- Dr. Oetker biscuittaart mix

- 4 eieren

- 50 ml melk

- 500 gram zomerfruit (bijv. aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)

- 250 gram mascarpone

- 125 ml slagroom

- rasp en sap van 2 citroenen

- 50 gram poedersuiker

- Een pakje Dr. Oetker witte glazuur

Stap 1

Maak de biscuittaart volgens het recept en laat het volledig afkoelen. Hiervoor heb je dus de eieren en de 50 ml melk nodig. 

 

Stap 2

Maak ondertussen het fruit schoon en laat goed uitlekken. Ik gebruikte 200 gram aardbeien, 150 gram frambozen en 150 gram blauwe bessen. 

Stap 3

Vervolgens ga je verder met het maken van de citroencrème. Klop de slaroom net niet helemaal stijf. Klopt in een andere kom de mascarpone los samen met de rasp en sap van de 2 citroenen. 

 

Stap 4

Voeg de 3/4 geklopte slagroom en poedersuiker toe aan de mascarpone en spatel dit voorzichtig goed door. Zet even in de koelkast totdat de taart volledig is afgekoeld. 

Stap 5

Is de taart volledig afgekoeld? Dan kunnen we gaan bouwen! Leg alvast het pakje glazuur in warm water (zoals beschreven staat op de verpakking). Snijd de taart horizontaal door. 

 

Stap 6

Besmeer de bodem van de taart met de helft van de citroencrème en verdeel ruim de helft van het fruit hierover. 

 

Stap 7

Besmeer nu ook de binnenkant van de bovenkant met de rest van de citroencrème en leg dit bovenop de fruitlaag. Je kan ook de citroencrème direct op het fruit verdelen, maar dit leek mij handiger. 

Stap 8

Verdeel de glazuur over de taart. Het verschilt per soort glazuur waarschijnlijk hoe je deze kan gebruiken, lees dus altijd even van te voren de verpakking! De witte glazuur van Dr. Oetker moest even een paar minuten in warm water en daarna goed doorkneden. 

 

Stap 9

Maak de taart af met de rest van het fruit. 

Het is misschien even wat werk, maar het is niet moeilijk en het resultaat smaakte bij ons echt super goed! Varieer lekker met het fruit en geniet ervan!

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0