Zalmburgers

Graag eten wij een lekkere (home made) hamburger. Vaak maken wij deze met gehakt, maar we wilden eens wat anders proberen en het werd zalm! Omdat het zeer geslaagd was, deel ik hierbij mijn recept. 

Wat heb je nodig (4 kleine burgers - 2 personen)

- 4 kaiser broodjes (afgebakken)

- 2 zalm moten

- 1 ei

- ongeveer 3 eetlepels bloem

- 2 eetlepels yofresh of mayonaise

- paar takjes dille

- een handje rucola en wat komkommer

- gedroogde peterselie

- olijfolie, peper, zout en knoflooksnippers

Voorbereiding

Bak de broodjes af. Zet alvast een pan klaar om de burgers in te bakken. Zet een snijplank met goed mes klaar. 

 

Bereiding

Snijd de zalm heel fijn, dit kan eventueel ook in een hakmolentje, maar met een mes gaat het ook prima. Doe dit in een kom en meng dit samen met het ei, bloem, wat gedroogde peterselie, peper, zout en knoflooksnippers. 

 

Verwarm alvast de pan met wat olijfolie. Maak vier mooie burgers en leg ze direct in de pan. Bak voor ongeveer vier minuten op middelhoog vuur. Keer ze wel even regelmatig. 

Ga ondertussen verder met het sausje. Snijd de dille fijn en meng dit met de yofresh. Je kan natuurlijk ook wat mayonaise of yoghurt gebruiken. 

 

Smeer dit op zowel de bovenkant als de onderkant. Snijd de komkommer in plakjes.

 

Leg alvast wat rucola op de bodem van het broodje. De zalm burger kan daar boven op en dan de komkommer! 

Wij aten dit met nog een klein restje frietjes, maar dit was eigenlijk voor ons tweeën echt niet nodig! 2 broodjes per persoon is een behoorlijke maaltijd en we kregen dan ook niet alles op met de friet erbij. 

 

Maar het was echt een super lekkere burger! Dus wil je eens wat anders proberen dan gehakt? Probeer dan zeker deze!

De wekelijkse update van afgelopen week zal nog even op zich laten wachten. Afgelopen week was ik op vakantie en er was een professionele fotograaf mee. Ik wacht nog even op zijn foto's! Dus nog even geduld, maar het komt eraan. 

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Carlien (maandag, 19 juni 2017 16:19)

    Mmm lijkt me goed idee voor de warme dagen deze week! Thanks