Witte chocolademousse

Deze witte chocolademousse maak je met slechts twee ingrediënten. Hij is perfect om bijvoorbeeld een (bruids)taart mee te vullen of om te gebruiken in een dessert! Ik vulde er onderstaande taart mee en dat smaakte heel erg goed! Binnenkort mag ik namelijk een bruidstaart bakken (mijn eerste!) en daarvoor moest ik nog wat oefenen. Maar daarover komt nog een aparte blogpost! 

 

Wat heb je nodig?

- 500 ml slagroom

- 300 gram witte chocola

Stap 1

Verwarm in een pannetje de room tot het kookpunt. 

 

Stap 2

Hak de chocola in kleine stukjes en doe het in een hitte bestendige kom. 

 

Stap 3

Giet de warme room bij de chocola en roer goed door. 

Stap 4

Zet het mengsel in de koelkast en laat het goed afkoelen. 

 

Stap 5

Helemaal afgekoeld? Nu kan je het mengsel opkloppen tot het stevig is.

 

En dan heb je witte chocolademousse! 

Deze witte chocolademousse gebruikte ik als vulling in een stapeltaart en de restjes heb ik opgemaakt in een dessert, waarvan het recept en foto's later nog online komen. Een vriendin van mij gaat trouwen in september en heeft gevraagd of ik daarvoor een bruidstaart wil bakken. Maar ik had nog nóóit een stapeltaart gemaakt, dus dat moest ik nodig proberen! Op de foto ziet hij er goed uit, maar in het echt wat minder.. Daarover komt nog een aparte blogpost met welke materialen ik heb gebruikt, hoe ik het heb aangepakt en natuurlijk nog de uiteindelijke taart of taarten. Maar daarover dus later meer! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0