Wij gaan op reis! #WestAmerika

Wij gaan op vakantie naar West-Amerika! We vliegen om 09.50 vanaf Schiphol. Enorm spannend natuurlijk, maar we hebben er super veel zinin! In deze blogpost geven we jullie alvast een kijkje in onze toekomende twee weken, wat we van plan zijn en wat we hopen te zien en te beleven! 

Wij hebben deze reis geboekt via TUI. Deze foto's heb ik ook niet zelf gemaakt, als je op de foto's klikt, ga je direct naar de bron van de foto. 

Waar gaan we naar toe?

Voordat ik een dagprogramma ga beschrijven, even een korte beschrijving waar we naar toe gaan! We gaan naar West-Amerika en vliegen vanaf Schiphol naar San Francisco en we gaan daar een super toffe rondreis maken. De reis is een standaard reis van TUI, ook te vinden op hun website. Via deze link ga je naar onze reis. Alle hotels zijn al geboekt en de auto staat (als het goed is) straks voor ons klaar. 

De dag voordat het begint

Voor ons begon het feest deze dag al! We zijn na het avondeten met de auto naar Amsterdam gereden, waar we in het IBIS alvast overnachten. We vliegen in de ochtend, het is bouwvakantie, dus waarschijnlijk is het mega druk op Schiphol. Dus we besloten alvast een nachtje eerder te gaan en de auto kon meteen bij het IBIS blijven staan, dat was fijn inbegrepen in de prijs! 

Dag 1

Met de transfer naar Schiphol, we vliegen straks om 09.50 en we zullen rond 11.45 lokale tijd landen. Het is ongeveer elf uur vliegen, maar we komen maar twee uur later aan! We hopen een beetje vlot door de douane heen te gaan, dan halen we de auto op en rijden we naar ons eerste hotel. We slapen twee nachten in 'Good Hotel'. Deze middag doen we het rustig aan. We willen graag deze middag en avond een wandeling maken door het Financial District, een bezoekje brengen aan de Fisherman's Wharf, inclusief pier 39.  

Dag 2

Vandaag hebben we nog een hele dag de tijd in San Francisco. Vandaag willen we zoveel mogelijk zien van San Francisco, onder andere de Golden Gate Bridge Golden Gate Park, Union Square, Lombard Street en China Town. 

Dag 3

Tijd om San Francisco te verlaten en via Modesto te rijden naar Sonora. Totaal overbruggen we vandaag een afstand van 231 km. In Modesto zullen we een korte stop maken, om vervolgens door te rijden naar Sonora. Sonora is een charmante stad gelegen in het hart van Californië's Gold Land. 

 

We willen ook nog even een Walmart opzoeken en lekker een beetje rondkijken, geen bijzondere plannen vandaag. We overnachten in 'Inns of California Sonora'. 

Dag 4

Vanaf Sonora rijden we door naar Yosemite, de planning is om super vroeg (rond 5-6 uur) te vertrekken want we willen daar graag een mooie wandeling maken! Vanaf Yosemite kunnen we nog doorrijden (ligt redelijk op de route) naar Sequoia and Kings National Park. Maar tussen Yosemite en Sequoia is het ongeveer vier uur rijden, dus we kijken dan hoeveel tijd we over hebben. Vanaf Sequoia is het nog ruim een uur rijden, waar  we overnachten in 'Days Inn Bakersfield'. Bij dit hotel zit ook een zwembad dat tot 's avonds open is, daar gaan we vast van genieten!

Dag 5

Van Bakersfield naar Las Vegas met een tussenstop in de Death Valley. De totale rijafstand bedraagt vandaag 621 km, daar doen we dan ongeveer zes uur over. Death Valley is en woestijn van zandduinen, één van de droogste plekken op de aarde en het kan er in de zomer oplopen tot 56,6°C. Van Bakersfield naar de Death Valley is het bijna vier uur rijden, dus of we uit de auto stappen, moeten we nog maar even bezien! Vanaf de Death Valley is het nog twee uur en een kwartier rijden naar Las Vegas. In Las Vegas slapen we twee nachten in het 'Mardi Gras Hotel (&Casino)'. We hopen dan tegen het einde van de middag hier aan te komen, nemen een duik in het zwembad en zoeken daarna iets op om lekker te gaan eten. 

Dag 6

Vandaag een hele dag de tijd om Las Vegas te ontdekken! Er zit geen ontbijt bij het hotel, dus we gaan iets leuks opzoeken om te ontbijten. Las Vegas staat bekend als gokstad, maar daar komen we niet voor.. We gaan op het gemak rondwandelen, lekker uitrusten en een fonteinshow bijwonen. Als ik de weersverwachting moet geloven, gaat het warm worden deze dagen, zo rond de 39-40°C. Dus 's ochtends wat ondernemen, 's middags uitrusten en misschien wat zwemmen (ook wel bekend als siësta in Spanje) en dan 's avonds weer onze ogen uitkijken! 

Dag 7

Een volle dag vandaag, dus we gaan vroeg vertrekken! Vandaag rijden we een route van ruim 400km en passeren we onder andere St. George, Sand Hallow State Park, Zion National Park en eindigen we bij de Bryce Canyon. Onderstaande foto is van Zion National Park, prachtig toch? We slapen in 'Bryce View Lodge'. 

Dag 8

Vandaag rijden we vanaf de Bryce Canyon door naar Kanab. Kanab is omgeven door een grote verscheidenheid aan uitzichten, bestaande ui zandduinen, vulkaankraters, lavastromen, diepe kloven, bergen en uitgestrekte vlaktes. Vanaf Kanab rijden we door naar Page, vlakbij Lake Powell. We overnachten in 'Super & Motel Page/Lake Powell'. 

Dag 9

Na nog een laatste wandeling bij Lake Powell zullen we door rijden naar de Grand Canyon waar we ook graag een wandeling willen maken. Daarna rijden we door naar Flagstaff, over de oude route 66! Na een bezoek aan dit stadje rijden we door naar Sedona, waar we overnachten in 'Andante Inn of Sedona'. 

 

Dag 10

Vandaag rijden we in drie etappes, totaal 380 km. De eerste stop is in Williams, ook wel bekend als 'de Poort naar de Grand Canyon'. Vanaf Williams rijden we door naar Kingman, wat bekend staat als het hart van de historische route 66 en is één van de verborgen schatten in Arizona. Van Kingman rijden we weer door naar Needles, een kleine stad gelegen in de Mojave woestijn op de westelijke oever van de Colorado rivier. We overnachten bij 'Rio Del Sol Inn'. 

 

Dag 11

Vandaag rijden we weer in drie etappes, de totale afstand bedraagt vandaag 523 km. De eerste stop is bij Lake Havasu. Vanaf Lake Havasu rijden we door naar Palm Springs, met misschien een bezoekje aan Joshua Tree National Park. Vervolgens komen we na het laatste stuk aan in Anaheim, bekend van Disneyland, en zijn we aangekomen vlakbij Los Angeles! We blijven hier tot donderdag in het 'Clarion Hotel Anaheim Resort'. 

 

Dag 12

We hebben heerlijk een hele dag de tijd om Los Angeles te ontdekken! Een aantal plekken die we waarschijnlijk gaan bezoeken: Rodeo Drive, Beverly Hills, Warner Bros Studios of Universal Studios, Holly Wood Walk of Fame en misschien nog naar Griffith Park. 

Dag 13 

Vandaag rijden we in vier etappes langs de kust vanaf Anaheim - via Santa Monica - via Santa Barbara - via Santa Maria naar San Simeon. De totale afstand is 389 km. Ik denk dat we 's ochtends vroeg zullen vertrekken, ontbijtje meenemen in de auto en lekker vroeg wandelen bij Venice Beach (bij Santa Monica). De rest van de dag hebben we nog geen plannen. We overnachten in San Simeon bij 'Silver Surf Motel'. In San Simeon brengen we misschien nog een bezoekje aan Hearst Castle, een kasteel dat is gebouwd op de top van een heuvel. 

Dag 14

Vandaag rijden we weer naar Los Angeles, ook over de bekende 17-mile drive! Helaas kunnen we niet de hele kustweg volgen, vanwege aardverschuivingen. We zien deze dag wel of we 's ochtends al vroeg vertrekken naar San Francisco, of pas halverwege de ochtend. Zonder omwegen is het 345 km rijden. We slapen in San Francisco weer in het Good Hotel. 

Dag 15

Vandaag is het tijd om de spullen in te pakken, naar het vliegveld te rijden en weer naar Nederland te vliegen! We komen de volgende dag aan op Schiphol (dag 16). 

Dit wordt onze reis! Ik denk dat ik zelf het meeste uitkijk naar San Francisco, Yosemite National Park en Los Angelos, maar ik weet zeker dat alles heel indrukwekkend gaat zijn. Bedankt voor het lezen, het verslag komt na onze vakantie in verschillende delen z.s.m. online! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Milly (vrijdag, 28 juli 2017 20:31)

    Ziet er geweldig uit! Prachtige reis!