Varkenshaas met honing mosterd spiesen #BBQ

Een snelle en makkelijke spies van varkenshaas met een honing-mosterd marinade, met daar tussen paprika en rode ui. Ze zijn een beetje pittig en bomvol smaak!

Wat heb je nodig? (8 spiesen)

- 500 gram varkenshaas (2 stuks)

- 1 teentje knoflook

- peper en zout

- 4 eetlepels dijon mosterd

- 3 eetlepels vloeibare honing

- 3 eetlepels olijfolie

- 1 eetlepel witte wijn azijn

- 1 theelepel pittige paprikapoeder

- wat stukken paprika en rode ui

Bereiding

Snijd het vlees in grove stukken. Meng in een schaal de marinade: mosterd, honing, witte wijn azijn, olijfolie, paprika poeder, peper en zout. Knijp hierboven het knoflookteentje uit. 

 

Laat het vlees afgedekt in de koelkast voor minimaal één uur marineren. 

Leg de stokjes ongeveer 10 minuten in water om te weken voordat je begint met rijgen. Dit voorkomt dat de stokjes aanbranden op de BBQ. 

 

Snijd onder tussen alvast de paprika en rode ui in grove stukken. 

 

Als de stokjes ruim tien minuten in het water hebben gelegen, kan je beginnen met rijgen! Begin met een stukje varkenshaas, dan paprika, weer varkenshaas, stukje rode ui en afsluiten met varkenshaas. 

Leg ze ongeveer 10-15 minuten op de BBQ, even afhankelijk hoe warm deze is uiteraard! 

 

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0