Tarte flambée met zalm

Hier nogmaals een recept geïnspireerd op het Emté boodschappenblad! Ja elk maand komt er een nieuw blad uit en daar haal ik weer wat nieuws uit wat ik graag deel :)! En het zag er zo lekker uit, ik kon de verleiding niet weerstaan (dat gebeurt wel vaker). Maar was het ook een succes gerecht? 

Wat heb je nodig? (2 personen)

- 4 kleine tortillawraps

- 125 ml crème fraîche

- 1/2 rode ui

- 50 gram geraspte kaas

- 100 gram gerookte zalm 

- 100 gram cherry tomaatjes

- 1/2 mozzarella bol

- zout en peper

 

Dit is mijn variatie op het recept, er kunnen dus net nog wat verschillen inzitten! 

Voorbereiding

Snijd de ui in dunne ringen, snij de mozzarella bol in kleine stukjes, snij de cherry tomaatjes in kwarten. Verwarm de oven voor op 220°C (ook voor hete lucht oven). 

 

Aanwijzingen volgens recept

Leg de tortillawraps op de bakplaten en verdeel de crème fraîche erover met de bolle kant van een lepel. Bestrooi met de uienringen en kaas. Verdeel de zalm erover en bak de tortilla's 5-10 minuten hoog in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Wissel de bakplaten eventueel na 2 minuten om, hoe hoger in de oven, hoe sneller de tortilla's bruin worden. Schep intussen de tomaatjes om met de basilicum, mozzarella en dressing. Serveer de tarte flambée met de salade. 

Mijn aanpassingen

Zoals je op de foto's wel ziet ben ik uiteraard wat afgeweken van het recept. Zo heb ik de cherry tomaatjes en mozzarella mee gebakken in de oven. We hebben twee tortilla's belegd met zalm en de andere twee met gerookte kip, paprika, kaas en cherry tomaatjes. Deze was overigens ook erg lekker! 

 

Maar mijn eindresultaat ziet er niet zo mooi uit als in het blad hoor.. Ik twijfel ook of ik ze wel lang genoeg in de oven heb gedaan, maar na meer dan 10 minuten wachten heb ik ze er toch maar uitgehaald! 

Timo vond het erg lekker, ik vond dit zelf wat minder. Het was lekker, maar niet zo goed dat het binnen kort nog een keer op het weekmenu verschijnt. Wel leuk om een keer te proberen en ik denk ook erg leuk met kinderen! Iedereen kan in feite zijn eigen 'pizza' beleggen en ze zijn wel snel klaar. Ga jij dit recept een keer proberen? 

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0