Tandoori kip spiesen #BBQ

Begin juli gingen we lekker barbecuen bij mijn schoonouders in de tuin. En ik maakte daarvoor onder andere deze lekkere kip tandoori spiesen! Het vlees is heel mals en de marinade een klein beetje zoet, echt een super combinatie voor de BBQ!

Wat heb je nodig? (8-9 spiesen)

- 500 gram kip

- 1/2 theelepel garam masala

- 1/2 theelepel kurkuma

- 1/2 theelepel chili poeder

- 1/2 theelepel komijn

- 1/4 theelepel kaneel

- 1 knoflookteentje

- wat citroensap

- 150 ml Griekse yoghurt

- peper en zout

- olijfolie

Bereiding

Snijd de kip in grove blokken. Doe alle kruiden samen in een kom en voeg de helft van de yoghurt alvast toe en mix dit goed door elkaar. Voor het afwegen van de kruiden gebruik ik van die Amerikaanse cups, daar zitten ook theelepels en 1/2 en 1/4 theelepels bij, super handig! 

 

Voeg nu de rest van de yoghurt, peper en zout toe. Pers het knoflookteentje uit en mix ook dit er door heen. 

 

Voeg de kip toe aan de marinade, dek goed af en laat minimaal vier uur in de koelkast staan of eventueel een hele nacht. 

Vlak voordat je de spiesen in elkaar gaat zetten, kan je het beste de stokjes even tien minuten in water laten weken. Dat voorkomt dat ze aanbranden op de BBQ! 

 

Haal de kip uit de koelkast en rijg ze aan de stokjes. Ik deed drie kipblokjes per spies. Besprenkel even ruim met olie. Op de BBQ waren ze bij ons in ongeveer 15 minuten gaar, maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe hard deze staat, bij ons stond hij redelijk zacht. 

Smaakt vooral erg goed in combinatie met tzatziki! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0