Taco's met pulled pork, tomaat en gegrilde ananas

Een soortgelijke taco at ik in Amerika en deze moest ik zeker thuis eens na maken, of in ieder geval een goede poging wagen! En het smaakte heerlijk, de wat pittige pulled pork in combinatie met de tomaat en ananas is echt super. Dus heb je wat pulled pork over? Maak dan zeker deze! 

Wat heb je nodig? Voor 2 personen

- 8 zachte tortilla's (soft shell taco's)

- 2 tomaten

- blikje ananas (maar je gebruikt niet alles)

- (restje) pulled pork

- extra barbecuesaus als je de pulled pork nog op moet warmen

Bereiding

Snijd de tomaten en een aantal plakken ananas in blokjes. Zet de tomaten even apart. Kijk even op de verpakking van de tortilla's hoe je deze het beste kunt verwarmen. Ik zelf deed ze even in de magnetron, maar in de oven kan ook. 

Ik had nog wat pulled pork over van de voorgaande dag en dat had ik de koelkast gestaan. Ik verwarmde dit in een wokpan en voegde wat extra barbecuesaus toe. In een koekenpan grilde ik de ananas. Let op! Zonder olijfolie of boter! 

 

Als de ananas verkleurd, is hij goed! Het vlees zal ook heel snel opgewarmd zijn. 

Beleg je taco's als eerst met pulled pork, vervolgens met tomaat en ananas. Je hebt hiervoor geen extra saus of iets anders nodig, de tomaat en ananas geven het wat zoets en sappig. En als het goed is, is de pulled pork ook lekker smeuïg. 

 

Smakelijk! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0