Rocky Road met muisjes

Wow, dit is lekker! Inmiddels heb ik hier al bakken en bakken van gemaakt, dus het recept moest zeker met je gedeeld worden! Rocky Road fudge met muisjes. Ideaal als kraamgebak, want je kan het invriezen! 

meer lezen 0 Berichten

Kinderbueno Cheesecakejes

Altijd heerlijk om weer een variatie met roomkaas, dit maal zijn het mini cheesecakejes geworden met kinderbueno. Ik kan je vertellen, dit was een super succes! Ze zijn ook zo klaar, ze hoeven namelijk ook niet de oven in! Wel even een poosje laten opstijven in de koelkast :).

meer lezen 0 Berichten

Trifle met witte chocolademousse

Een heerlijk (en zwaar) toetje die ik maakte met restjes witte chocolademousse! De trifle heb ik in glaasjes, waardoor iedereen zijn eigen toetje heeft. Dus heb jij ook de witte chocolademousse gemaakt en heb je nog wat over? Maak dan ook zeker deze! 

meer lezen 0 Berichten

Witte chocolademousse

Deze witte chocolademousse maak je met slechts twee ingrediënten. Hij is perfect om bijvoorbeeld een (bruids)taart mee te vullen of om te gebruiken in een dessert! Ik vulde er onderstaande taart mee en dat smaakte heel erg goed! Binnenkort mag ik namelijk een bruidstaart bakken (mijn eerste!) en daarvoor moest ik nog wat oefenen. Maar daarover komt nog een aparte blogpost! 

meer lezen 0 Berichten

Financiers

Een makkelijk recept om je overgebleven eiwitten mee op te maken; financiers! Dit zijn Franse cakejes, ze zijn erg luchtig en door mijn vakanties in Frankrijk weet ik dat ik deze super lekker vind!

meer lezen 0 Berichten

Crème brûlée

Crème brûlée, ik ben er gek op! Vooral dat suikerrandje boven op, daar mag je me zeker 's nachts voor wakker maken :)! Het kostte een paar pogingen, vooral om de juiste temperatuur en tijd van de oven te bepalen en het vormen van het suikerlaagje. Maar het is gelukt! 

meer lezen 0 Berichten

Zomerse taart met rood fruit en citroen crème

Een heerlijke taart die goed past bij de zomer! Gevuld met een frisse citroen crème en boven op een lekkere laag glazuur en afgemaakt met rood fruit. Hij was super goed gelukt en staat nu op mijn lijstje voor de volgende verjaardag! 

meer lezen 0 Berichten

Citroen tiramisu

Een twist op de originele tiramisu die ook nog eens super snel klaar is! Dus ideaal als je zin hebt in een dessert, maar niet veel tijd hebt. Ik vind zelf tiramisu erg lekker, maar vind soms die koffie smaak nogal over heersend, dit was dus voor mij een goede combinatie! 

meer lezen 0 Berichten

Aardbeienroomtaart

Voor mijn verjaardag in april maakte ik deze aardbeienroomtaart. Door de toevoeging van kwark is hij wat lichter dan een cheesecake en de combinatie met aardbeien en een bodem van lotus koekjes was heerlijk! 

meer lezen 0 Berichten

Cheesecake met aardbeien in glaasjes

Een makkelijk, lekker en simpel dessertje! En het ziet er ook nog eens gezellig uit! Hierbij het recept voor cheesecake met aardbeien, in een glas. 

meer lezen 1 Berichten

Chocolade - kitkat taart

Een heerlijke combinatie van chocola en kitkat in een taart! Wel kleine stukjes snijden, hij is behoorlijk zwaar op de maag. 

meer lezen 0 Berichten

Hartige mini muffins

Op zoek naar nog iets hartigs voor mijn pas georganiseerde high tea maakte ik deze hartige mini muffins met paprika, bacon en kaas. En ze vielen gelukkig ook in de smaak! Hierbij het recept.

meer lezen 0 Berichten

Bokkepootjes truffels

Voor de high tea was ik nog op zoek naar iets met chocola! Tijdens het maken van een bokkepootjestaart wist ik het ineens; truffels van bokkepootjes. Het is super makkelijk en ze waren een groot succes! Hierbij het recept. 

meer lezen 0 Berichten

No Bake Oreo Bar

Hier is hij dan eindelijk, mijn recept van de No Bake Oreo Bar. En wat was dit lekker! Dit ga ik zeker vaker maken en zal je ook zeker nog eens voorbij zien komen (of nog een variatie hierop). 

meer lezen 2 Berichten

Koolhydraatarme koekjes met amandel

Gezien het feit dat ik een enorme zoete kauw ben, wilde ik in mijn koolhydraatarme week wel nog iets kunnen snoepen. Na wat research en brainstormen kwam ik deze koekjes met eiwit, amandel en pure chocola. Wel heb ik nog wat honing toegevoegd voor de smaak. 

meer lezen 0 Berichten

Citroen creme brulee taartjes

In de wekelijkse update van week 7 zagen jullie deze super lekkere taartjes al voorbij komen. Geïnspireerd op het recep uit het boek 'Nagerechten', deel ik hierbij het recept!

meer lezen 0 Berichten

Scones met clotted cream en jam

Wie is er niet gek op? Hier is mijn eigen recept van scones! Lekker in combinatie met clotted cream en jam. Zin om te komen proeven? Meld je dan aan voor de high tea op zaterdag 25 maart 2017!

meer lezen 0 Berichten

Luchtige 'donuts'

Jaren geleden heb ik dit recept al een keer voorbij zien komen op de televisie bij Masterchef Australië. Op het moment dat ik begon met deze blog stond al vast dat ik dit recept een keer wilde proberen en mijn ervaringen beschrijven. Het resultaat lijkt een beetje op een oliebol, maar toch is de smaak donut. Lees verder voor het recept en voor het resultaat! 

meer lezen 0 Berichten

Sneeuwster

Weer iets nieuws getest! Een sneeuwster, gebakken met de Biscuitmix van Dr. Oetker. Dit is een basismix voor een taart, deze heb ik vervolgens gevuld met advocaat en room. Lees verder voor het volledige recept en of deze taart uiteindelijk in de smaak viel. 

meer lezen 1 Berichten

Stroopwafelcake

Gebaseerd op het basisrecept cupcakes en oreo cupcakes is hier de stroopwafelcake! Erg lekker, wel een beetje zwaar op de maag. Lees verder voor het volledige recept en voor de foto's. 

meer lezen 0 Berichten

Oreo cupcakes

Cupcakes, ik hou ervan! Vooral met een lekkere topping. Bij deze cupcakes zijn oreo koekjes toegevoegd, echt een super combinatie! Het recept voor de cupcakes komt van Pascale Lorraine en de topping komt van Cupcakerecepten.nl. 

meer lezen 0 Berichten

Recept bokkepootjestaart

Op vele verzoeken hierbij eindelijk het recept van de bokkepootjestaart! Hij is super simpel, je hebt niet veel nodig en hij hoeft ook niet in de oven! Enjoy!

meer lezen 0 Berichten

Verjaardagstaarten

Voor de verjaardag van Timo heb ik 3 taarten gemaakt; een appeltaart, jaffa taart en een bokkepootjestaart. In deze blogpost een korte toelichting op elke taart en welk recept ik heb gebruikt. 

meer lezen 0 Berichten

Frosting voor cupcakes

Een lekkere frosting kan eigenlijk niet ontbreken op een cupcake. Hier vind je een eenvoudig recept, meer dan genoeg voor 12 cupcakes. 

meer lezen 0 Berichten

Basis recept cupcakes

De afgelopen jaren heb ik al veel cupcakes gebakken. Echter vond ik ze vaak droog. Ook met zo'n pakket van Dr. Oetker vond ik ze vaak droog. Ik ben op zoek gegaan naar een goed recept en ik kwam tot dit recept. Het resultaat was lekkere cupcakes en totaal niet droog. Lees verder voor het recept! 

meer lezen 0 Berichten