Stroopwafelcake

Gebaseerd op het basisrecept cupcakes en oreo cupcakes is hier de stroopwafelcake! Erg lekker, wel een beetje zwaar op de maag. Lees verder voor het volledige recept en voor de foto's. 

Wat heb je nodig?

- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

- 200 gram suiker

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- snufje zout

- 4 eieren

- 200 gram grof gehakte stroopwafels

 

Zie je de overeenkomst met het basis recept cupcakes? Het is altijd 50 gram suiker, boter en bakmeel en één ei, ook erg handig wanneer je maar een paar cupcakes wilt bakken. Op de foto hieronder staat nog mascerpone en poedersuiker, achteraf heb ik dit niet meer gebruikt voor de topping, die mag dus weg gedacht worden uit de foto :). 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakevorm van 25cm in en leg een stuk bakpapier onderin. Dan kan je de cake er straks makkelijker uit halen. 

 

Stap 2

Mix de boter en suiker tot een romige crème. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en blijf ondertussen goed mixen. 

 

Stap 3

Voeg het zout en bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Mix ongeveer nog twee minuten door. 

Stap 4

Hak de stroopwafels grof en mix ze door het beslag. 

 

Stap 6

Bak de cake in ongeveer 70 minuten gaar. Wil je testen of deze goed gaar is? Prik dan met een saté prikker in het midden van de cake. Als de saté prikker er droog uit komt, is de cake gaar. Zo niet, dan kan de cake nog een paar minuten extra gebruiken. 

En het eindresultaat mag er zijn! Het ruikt heerlijk naar stroopwafel. Maar ik vond dat de cake niet overheersend naar stroopwafelcake smaakt. Hij was ook een beetje droog, dus iets korter dan 70 minuten zou ook nog wel mogen. Wel een echte aanrader. 

 

Geen zin om zelf te bakken maar wil je deze cake wel graag proeven? Voor € 8 is hij te bestellen in de Taartenweek, lees er hier meer over. 

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

   - Bokkepootjestaart

   - Basis recept cupcakes

   - Verjaardagstaarten

   - Aardbeienroomtaart

Reactie schrijven

Commentaren: 0