Sneeuwster

Weer iets nieuws getest! Een sneeuwster, gebakken met de Biscuitmix van Dr. Oetker. Dit is een basismix voor een taart, deze heb ik vervolgens gevuld met advocaat en room. Lees verder voor het volledige recept en of deze taart uiteindelijk in de smaak viel. 

Wat heb je nodig?

- Dr Oetker Biscuitmix

- 50 ml melk

- 4 eieren

- 250 ml slagroom

- advocaat

- poedersuiker 

Aanwijzingen volgens de verpakking

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (de temperatuur vind je op de       zijkant van de verpakking). Leg bakpapier onderin de springvorm en vet de randen in met boter of een bakspray. 

Beslag bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. 

Bakken

Bak de taart net onder het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart nu goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

Vullen en decoreren

Van deze Biscuitmix heb ik een sneeuwster gemaakt. De taart heb ik opengesneden en gevuld met advocaat en room en bestrooid met poedersuiker. Vind je advocaat niet lekker? Vul hem dan met iets anders! Bijvoorbeeld met jam, fruit of iets met chocola en room. 

Resultaat

Een heerlijke sneeuwster! Even af laten koelen, meteen vullen en het liefst direct opeten. Dan is hij echt het lekkerste! Maar, ik was heel bang dat deze taart zou mislukken. Ik proef namelijk altijd het beslag voordat het de oven in gaat en dat was echt niet lekker! Ook viel hij qua hoogte ook een beetje tegen. Je kan deze taart echt niet in drie lagen snijden en ik heb een normale springvorm gebruikt. Gelukkig was de smaak erg goed! En het grote voordeel is dat het niet veel tijd kost :)

 

Goed nieuws

En heb je zinin deze taart maar geen zin om zelf te bakken? De sneeuwster is toegevoegd aan de Taartenactie. En de taartenactie is verlengd tot 1 juni! De sneeuwster is dus vanaf nu ook te bestellen voor € 10, waarvan er € 5 naar de Bas van de Goor Foundation gaat. Meer weten? Lees dan even deze blogpost. Lust je nu geen advocaat? Geen probleem, ik kan hem ook voor je vullen met aardbeienjam :)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Milly (zaterdag, 11 februari 2017 15:19)

    Hij was heerlijk!