Scones met clotted cream en jam

Wie is er niet gek op? Hier is mijn eigen recept van scones! Lekker in combinatie met clotted cream en jam. Zin om te komen proeven? Meld je dan aan voor de high tea op zaterdag 25 maart 2017!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 14 stuks)

- 300 gram zelfrijzend bakmeel

- 50 gram ongezouten roomboter (gebruik koude boter)

- 20 gram suiker

- 120 ml melk

- 1 ei

- snufje zout

- melk om te bestrijken

- bloem (om het deeg uit te rollen)

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten alvast af en verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven ongeveer op 200°C). 

 

Stap 1

Doe de boter en bakmeel in een keukenmachine tot je een soort broodkruim krijgt. Ik gebruikt hiervoor mijn Kenwood Keukenmachine. Dit kan ook met de hand! Wrijf dan de boter met je handen door het bakmeel totdat je bijna kruimels krijgt. 

 

Stap 2

Doe het mengsel in een kom en voeg het ei, suiker, zout en de melk toe. Kneed dit met je hand en zodra het deeg vormt stoppen met kneden! 

Stap 3

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot ongeveer 2cm dik. Steek vervolgens met een vormpje de scones uit en leg ze op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Ik gebruikte hartvormige vormpjes die ik nog had liggen. Van het hartje is uiteindelijk na het bakken niet veel meer te zien hoor :). 

 

Stap 4

Bestrijk de bovenkant met een kwastje met melk. 

Stap 5

Bak de scones ongeveer in 10-15 minuten gaar (dit hangt een beetje af van hoe groot je ze hebt gemaakt). Ik heb mijn scones in 13 minuten afgebakken. 

 

Erg lekker in combinatie met clotted cream en jam! 

 

Super snel recept voor clotted cream

Je hebt nodig: 125 gram mascerpone en 125 ml slagroom. 

Klop de slagroom 3/4 stijf en klop in een andere kom de mascerpone los. Roer dit door elkaar en je hebt de makkelijkste versie van clotted cream! 

 

En het eindresultaat: 

Reactie schrijven

Commentaren: 0