Salade met biefstuk, cherrytomaatjes en grano padano

Een super makkelijke salade met onder andere biefstuk, cherry tomaatjes, kaas en pijnboompitjes. Hij is ook nog eens super lekker én koolhydraat arm. Liever wat meer koolhydraten? Voeg dan bijvoorbeeld croutons of wat stokbrood toe.

Wat heb je nodig? (2 personen)

- 100 gram gemengde sla

- 2 biefstukjes

- +/- 50 gram pijnboompitjes

- 150 gram cherry tomaatjes

- 1/2 rode ui

- 20 gram geraspte grano padano (of parmezaanse kaas)

- extra vierge olijfolie

- zout, peper en gedroogde rozemarijn

- citroensap

Biefstuk

Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Zet alvast een pan (of grilpan) op het vuur. Bestrooi de biefstuk met wat olijfolie, peper, zout en rozemarijn. Bak hem vervolgens op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuten voor medium rare. Het hangt er natuurlijk wel af van hoe groot je biefstuk is. Wat groter? Bak wat langer, wat lichter, bak wat korter.

Salade

Ga ondertussen verder met de salade. Snij de cherry tomaatjes door de helft of in kwarten. Verdeel de sla en tomaat over de borden.

Biefstuk

Vergeet niet je biefstuk regelmatig even om te keren. Als hij aan beide kanten 2 minuten heeft gebakken haal je ze uit de pan en laat je ze nog eens 4 minuten rusten. Ik doe dit altijd op een bord met aluminiumfolie er over heen. 

 

Salade

Veeg de pan met een keukenrol even schoon en rooster hierin kort de pijnboompitjes. Goed opletten, dit gaat vaak erg snel! Leg ze vervolgens even apart om af te koelen. Snij de rode ui in halve ringen. Rasp de kaas alvast. Verdeel vervolgens de pijnboompitjes, ui en kaas over de borden. 

Afronden

Snijd de biefstuk in plakjes van 1,5 cm en leg deze over de salade heen. Besprenkel met extra vierge olijfolie, citroensap en nog wat extra peper en zout. 

 

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0