Rijstsalade met gerookte kip

Rijstsalades zijn in! Ik zie ze overal voorbij komen en ook op een verjaardag viel hij erg goed in de smaak! Hierbij mijn versie. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

- 1 kopje rijst (+/- 100 gram)

- 1/4 komkommer

- 1 tomaat

- 1/2 rode ui

- handje rucola

- 1 gerookte kipfilet

- 1 eetlepel mayonaise

- 2 eetlepels crème fraîche

- zout, peper en knoflooksnippers

- 10 gram pijnboompitjes

Voorbereiding

Vul en waterkoker en laat deze alvast het water koken. Zet een grote kom klaar waar je alles in kan mixen en een pannetje om de rijst in te koken. 

 

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking en laat volledig afkoelen. 


Snijd vervolgens de kip, tomaat, komkommer en ui in stukjes. 

Voeg de rijst, kip, ui, tomaat, komkommer en pijnboompitjes samen in de grote kom. Schep dit alvast voorzichtig door. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe en de mayonaise en crème fraîche. Schep dit ook met beleid om. Voeg tot slot de rucola toe. Deze kan je er ook door heen scheppen, maar ook apart er boven op serveren. 

Wij aten dit als avondmaaltijd, maar je kan ook de porties iets kleiner maken en dit als lunch gebruiken. Of ook lekker bij bijvoorbeeld een barbecue of een buffet! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0