Rijst met kip, peultjes en saté

Een makkelijke maaltijd waarmee je ook makkelijk kan variëren, rijst met kip! Hier dan in combinatie met peultjes, ei en satésaus.

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

- 200 gram kip

- 1 koffie mok basmatirijst

- 1 rode ui

- 150 gram peultjes

- 100 gram champignons

- 2,5 eetlepel ketjap manis

- Kant en klare saté saus

- theelepel sambal

- olijfolie

- peper en zout

- twee eieren (optioneel) + wat spekjes

Voorbereiding

Zet twee pannen en een grote wokpan klaar op het vuur. Breng een volle ketel met water aan de kook.

 

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de rijst kookt, ga je verder met de kip. Snijd de kip in blokjes en laat deze vijf minuten marineren in twee eetlepels ketjap manis. Snijd de champignons in plakjes en bak deze alvast vijf minuten. Voeg daarna de ui toe en bak deze 2 minuten mee.

Om het wat eenvoudig te houden, heb ik kant en klare satésaus gebruikt. Doe alvast de saté saus (genoeg voor 2-3 personen) in een pannetje en voor wat extra smaak voeg je nog wat ketjap manis en sambal toe.

 

Bak vervolgens de kip mee. Is de kip gaar? Voeg dan de peultjes toe en bak dit ook nog een paar minuten mee, tot ze een beetje zacht zijn geworden.

Als je ervan houdt, kan je nog een ei toevoegen. Bak eerst wat spekjes en voeg daarna twee geklutste eieren toe. Voeg dit vervolgens toe aan de kip en peultjes en roer dit door.

 

Tussen door de rijst niet vergeten :)!

Serveer de rijst met saté saus en de gewokte kip met peultjes, ei en champignons en geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0