Review Robèrt Broodbloem Volkoren

Dagelijks bakken wij een brood in onze broodbakmachine en proberen we ook graag verschillende merken en soorten uit! In de Albert Heijn zagen we deze broodmix van Robèrt liggen en hebben we deze getest. En we waren blij met het resultaat! 

Het pak kostte slechts € 1,89 bij de Albert Heijn en bevat genoeg broodbloem voor twee broden. Robèrt van Beckhoven is bekend via het programma 'Heel Holland Bakt' en is zowel Meester Boulanger als Meester Patissier. Deze broodmixen zijn door hem, in samenwerking met de Albert Heijn, ontwikkeld en bevatten natuurlijke grondstoffen. 

 

De broden zijn te bereiden in de oven, maar kunnen ook prima in de broodbakmachine. Op de achterkant van de verpakking staat stapsgewijs omschreven hoe je het brood moet bakken, hoe lang het moest rusten en op welke temperatuur je het brood moet bakken. Ik neem je even mee in het proces, maar voor de precieze werkwijze, probeer het zelf ;). 

Alles mag bij elkaar in een mengkom en ik mengde dit met mij keukenmachine ongeveer tien minuten tot een zacht en soepel deeg. Vervolgens afdekken en laten rijzen. 

 

Daarna platdrukken, oppunten en weer laten rusten. Daar ben ik nu niet zo'n ster in, gelukkig kan je via de website van Robèrt een aantal filmpjes bekijken hoe je dit doet.

Weer platdrukken en weer oppunten, even laten rusten en ondertussen de oven goed voorverwarmen. 

Het brood hoeft maar ongeveer een halfuurtje in de oven en dan is het al klaar! Na dit brood hadden we nog precies de helft over en dat hebben we gebakken in de broodbakmachine. Gewoon op de stand 'normaal' en ook dat smaakte prima en was goed gelukt. Iets makkelijker, maar uit de oven is het wel net iets lekker! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Aart (zaterdag, 08 juli 2017 00:04)

  Hoi Rieke,
  Leuk dat je het meel van Robèrt hebt geprobeerd. Je broodje ziet er netjes uit! Volkorenbrood blijft altijd vrij compact dat is nu eenmaal zo maar ik heb wel een tip voor je om 't iets luchtiger te krijgen als je dat zou willen. Wat je kan doen is het meel zeven met een fijne zeef. Dan haal je de grofste zemelen uit het meel waardoor je met het resterende meel makkelijker een glutennetwerk kan opbouwen tijdens het kneden. De zemelen zitten dan niet 'in de weg'. Je moet ze overigens niet weggooien hoor, die zemelen, doe ze tijdelijk in een apart bakje (even wegen hoeveel gram het is) en doe er dan een gelijke hoeveelheid water bij. Zo worden de zemelen alvast zacht. Zodra je deegje gekneed is doe je op het laatst de zemelen er weer bij. Je hebt dan een goed glutennetwerk in je deeg en toch al het goede van volkoren weer terug!

  Groeten,
  Aart

 • #2

  Rieke's Keuken (zondag, 09 juli 2017 09:26)

  Hoi Aart,

  Bedankt voor je reactie, uitleg en tip! Dat ga ik zeker de volgende keer proberen.

  Groetjes, Rieke