Review kookboek 'Nagerechten'

Zoals beloofd is hier de review van 'Nagerechten', dit boek heb ik tegelijk gekocht met het deel 'Hoofdgerechten'. De review daarvan kan je hier lezen. Ik hou heel erg van een nagerecht en als we uit eten gaan, geniet ik hier altijd het meeste van.

Net zoals bij het het boek 'Hoofdgerechten' is ook dit boek onder verdeeld in vijf delen:

- Een zoet besluit

- Koude nagerechten

- Warme nagerechten

- Taarten, cakes en gebak

- Kleine lekkernijen

Wat ik tof vind aan dit boek is dat er heel veel gerechten in staan en ook goed te doen, er is dus ruim voldoende keus om iets lekkers te maken! Maar net zoals bij het boek 'Hoofdgerechten' zijn de meeste gerechten weer voor minimaal 6 personen, dat vind ik vaak onhandig. Als ik dus iets maak dan zouden wij drie avonden achter elkaar hetzelfde nagerecht eten. Aan de anderen kant, als er nog eens eters langs komen, is dit weer enorm handig. 

Een aantal gerechten die wij zeker nog eens gaan proberen:

Van links naar rechts:

- Crema Catalana

- Schwarzwalderkirschtorte (altijd al eens willen maken)

- Panna cotta met frambozensaus

Van links naar rechts:

- Meringuetorentjes met bosvruchten

- Israëlische donuts

- Banoffie pie

Van links naar rechts:

- Tompouce

- Custardrolletjes

- Citroen-brûléetaartjes

In de toekomst ga ik zeker veel inspiratie halen uit dit boek! Misschien af en toe mijn eigen twist eraan geven, maar ook gewoon het recept volgen en kijken of je hetzelfde krijgt als op de foto. Nu eten wij niet heel vaak nagerechten, dan moet er weer zoveel beweging tegen over staan, maar (net zoals bij hoofdgerechten), geef aan wat je graag wilt zien! Dan ga ik dat testen :). 

 

Bedankt voor het lezen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0