Review kookboek 'hoofdgerechten'

Bij de winkel 'Boekenvoordeel' in Terneuzen kwam ik bovenstaand kookboek tegen. Normaal kost dit boek per stuk zo'n € 13, nu heb ik er twee voor maar € 10! Een koopje dus en deze kon ik niet laten liggen. Ik heb dit boek 'Hoofdgerechten' en het boek 'Nagerechten'. De review over 'Nagerechten' komt binnenkort ook online. 

De voorkant van het boek sprak mij meteen aan, een mooie duidelijke foto, niet te veel poespas en ook niet al te ingewikkeld. Ten slotte heb ik nog maar zo'n 1,5 jaar ervaring met koken. 

 

Het boek is verdeeld in 5 delen: 

- Klassieke en moderne favorieten; 

- Zeevruchten; 

- Gevogelte; 

- Vlees;

- Groenten.

Er staan vooral ook heel veel visgerechten in en hier was ik vooral heel erg blij mee! Wij eten maximaal één keer per week vis, maar vinden dit toch wel heel lekker. Maar soms vinden wij het zo lastig combineren. In dit boek is dus veel inspiratie te vinden. 

 

Wel vind ik dat er voor een gerecht soms heel veel diverse (niet altijd gangbare) ingrediënten nodig zijn. Een aantal dingen die ik zelf nog nooit heb gebruikt: zuringblaadjes, kastanjes, bamboescheuten, palmsuiker, venkelzaad. Het kost dus voor een recept soms best wel wat extra als alle verschillende kruiden e.d. nog aangeschaft moeten worden. Maar, als het eenmaal in je kast staat en een bepaald gerecht vaker kookt, staat het er alvast :). 

Een aantal gerechten die wij zeker willen gaan proberen: 

Van links naar rechts:

- Vis uit de oven met tomaat en ui;

- Zalmsteaks met kruidensaus;

- Kip cacciatora. 

Van links naar rechts: 

- Beef wellington;

- Gebraden lendensteak met mosterdsaus;

- Kaasflensjes met tomatensaus. 

Van links naar rechts:

- Wildpastei; 

- Gepocheerde zeeforel;

- Pittige Indonesische kippensoep. 

De komende weken ga ik zeker van dit boek gebruik maken! Misschien dat er dan af en toe een recept op de website komt, of een gedeelte ervan. Ik wil namelijk nogal eens een gerecht aanpassen :), maar dan zal ik erbij vermelden dat ik geïnspireerd ben geraakt op dit kookboek. Mocht je nu bij de bovenstaande foto's/gerechten denk van, ja dat wil ik proberen, laat even een berichtje achter of vul het contactformulier in, dan probeer ik die wat sneller uit voor je!

Reactie schrijven

Commentaren: 0