Ravioli met rode pesto

Nog een super makkelijk en snel pasta gerecht, ravioli met rode pesto, mozarella en tomaat uit de oven.  Lees verder voor het volledige recept! 

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

- 1 bakje verse gevulde pasta

- 1 rode ui

- 50 ml kookroom

- ongeveer 150 gram cherry tomaatjes

- 1 bol mozarella

- zout en peper

- handje geraspte kaas

- teentje knoflook

- 1/4 rode peper

- 2 eetlepels rode pesto

Voorbereiding

 

Zet een pan water op voor de pasta. Leg een snij plank klaar en een grote wok/hapjespan. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). 

 

Bereiding

Snijd de ui in kleine stukjes en hak de knoflook en rode peper fijn. Halveer de cherry tomaatjes. 

Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet deze af zodra dit klaar is. Houd wel wat van het kookvocht apart om eventueel nog toe te voegen aan de saus! 

 

Fruit vervolgens de ui samen met de rode peper en knoflook aan. Voeg vervolgens de kookroom en rode pesto toe. 

Snijd de mozarella alvast in dunne plakken. 

 

Giet de pasta met een paar eetlepels van het kookvocht bij de saus. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes toe en roer goed en laat even een minuutje pruttelen. 

 

Schep vervolgens alles over in een ruime ovenschaal en verdeel de geraspte kaas en mozarella er over. 

Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met wat basilicum en geniet er van! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0