Pulled Chicken

Inmiddels bijna net zo bekend als pulled pork; een broodje BBQ pulled chicken! Het verschil met pulled pork is voornamelijk dat het veel sneller klaar is en het smaakt net zo lekker. 

Wat heb je nodig? 

- Kipfilet (ik gebruikte 3 stuks, dus ruim 600 gram)

- Pulled pork of pulled chicken kruiden mix

- Een lekkere BBQ saus (+/- 150 ml)

Voorbereiding

Haal de kip een halfuurtje voordat je begint alvast uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150°C (voor een hetelucht oven). 

 

Bereiding

Wrijf de kip goed in met de kruidenmix. 

 

Vet een gietijzeren pan of een ovenschaal in, leg de kip erin en verdeel hierover ruim BBQ saus. Dek vervolgens de pan/schaal af met aluminiumfolie (of met een deksel als deze ovenbestendig is) en zet het in de oven. 

 

Keer het vlees om de 20 minuten even op. Na ongeveer 1,5 uur in de oven is het vlees gaar en valt het uit elkaar. 

Je kan het vlees nu met twee vorken uit elkaar trekken en daar is je pulled chicken! 

 

Tip: je kan het vlees ook met de keukenmachine uit elkaar laten trekken. Dit bespaart je tijd en is super makkelijk. Het enige nadeel: iets meer afwas en je hebt hier wel een keukenmachine met garde voor nodig. 

Lekker op een broodje, eventueel met koolsla of extra BBQ saus! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0