Plaatpizza met gyros, paprika en courgette

Plaatpizza's zijn heel makkelijk te maken met de mix van Koopmans. Deze keer belegde ik hem met paprika, courgette, zelfgemaakte gyros, geraspte kaas en mozzarella. Het pizzadeeg hoeft niet te rijzen, hij staat dus snel in de oven! 

Wat heb je nodig? (voor 3-4 porties)

- Koopmans compleet pizza pakket (dit is inclusief tomatensaus, lekker makkelijk)

-1 paprika

- 1 courgette

- 1 bol mozzarella

- 2 ongepaneerde varkensschnitzel 

- gyros kruiden

- geraspte kaas

Voorbereiding

Zet alvast een bakblik klaar en vet deze in. Verwarm de oven voor, kijk hiervoor even op de verpakking (verschilt per oven). 

 

Bereiding

Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bak de paprika en de courgette even in een koekenpan zodat deze alvast wat garen en een beetje zacht worden, maar niet te lang!

Ga ondertussen verder met het bereiden van het deeg, kijk ook hiervoor even op de verpakking :). Vergeet onder tussen niet ook op je groenten te letten! Snijd de varkensschnitzel in reepjes en meng dit met 1,5 eetlepel gyroskruiden, ik gebruikte 2 schnitzels, dit is ongeveer 400 gram. Uiteraard kan je meer vlees toevoegen of dit helemaal weglaten voor een vegetarische variant. Bak het vlees kort aan, het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, het gaart nog verder in de oven. 

 

Rol het pizzadeeg (of met je handen verdelen) uit over de bakplaat, verdeel hierover de bijgevoegde tomatensaus en bestrooi alvast met wat kaas. Beleg de pizza vervolgens met de paprika, courgette, het gebakken vlees en tot slot de mozzarella. 

Zo en daar gaat hij dan! Een halfuurtje op 200°C en dan is hij klaar, ik heb een hetelucht oven. Kijk altijd even op de verpakking hoelang en op welke temperatuur de pizza moet in jouw eigen oven. 

 

De pizza kan je trouwens prima een paar dagen in de koelkast bewaren. De volgende keer even opwarmen in de oven, ik doe dit altijd op 180°C en dan ongeveer 15 minuten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0