Heerlijk! - Juni 2018

Wat hebben wij afgelopen maand weer lekker gegeten! Na al die maanden koolhydraatarm te hebben gegeten, heb ik dat de afgelopen maand toch wel een beetje ingehaald. In de maand mei ook wel, maar inmiddels ben ik hersteld van de keizersnee en heb ik veel zin om veel nieuwe dingen te proberen! 

meer lezen 0 Berichten

Persoonlijke update

Wat is het lang geleden dat ik een update heb gepost! Hiervoor had ik al geschreven dat ik het weer wilde oppakken, dat is een paar weken gelukt en toen bleef het weer liggen. Ik had er de energie niet voor en gewoon niet zoveel zin meer in. Inmiddels ben ik bevallen van een gezonde dochter en geef ik een update hoe het gaat en uiteraard hoe mijn zwangerschap is verlopen. 

meer lezen 0 Berichten

Heerlijk! - februari 2018

Afgelopen maand stond in het teken van veel salades, soep en af en toe iets lekkers! Met name ijs en zoetigheid kan ik moeilijk weer staan, maar vanwege mijn bloedsuikers moet ik daar voorzichtig mee zijn! We hebben in ieder geval weer goed gegeten de afgelopen paar weken! Een paar toppers van afgelopen maand lees je in deze blogpost! 

meer lezen 0 Berichten

Heerlijk! - Januari 2018

De maand januari vloog! We hadden een volle maand, want wij zijn definitief verhuisd! Dus helaas heb ik ook niet heel veel foto's gemaakt, we aten vaak makkelijk, niet altijd thuis en ik heb er ook de tijd niet voor genomen.. Maar wat ik heb gemaakt, zal ik laten zien! 

meer lezen 0 Berichten

Heerlijk! - December 2017

Afgelopen maand hebben we weer heerlijk gegeten! Deels ook door de feestdagen, maar ook zag ik het eindelijk weer zitten om het één en ander te bakken en werd ik niet meer overal zo misselijk van. Kijk maar mee! 

meer lezen 0 Berichten

Onze 10 favoriete maaltijden van 2017

Het jaar is voor ons echt voorbij gevlogen! In deze post neem ik je mee in onze top 10 gerechten die vaak op tafel verschijnen. 

meer lezen 0 Berichten

Rieke's keuken is weer geopend!

Jaa daar ben ik weer! Het is de vaste bezoekers vast niet ontgaan dat Rieke's Keuken een tijdje gesloten is geweest. Via deze update wil ik even laten weten dat ik het bloggen weer op wil gaan pakken. Nieuwsgierig? Lees dan even verder :)!

meer lezen 2 Berichten

Heerlijk! - Augustus 2017

Een nieuwe rubriek! In Heerlijk! laat ik je zien waar ik de afgelopen maand allemaal van heb genoten en wat ik allemaal heerlijk vond. Van een super goed diner tot een heerlijke taart, een lekker ontbijt, een fijn weekendje weg en alles wat ik die maand tegen kwam wat heel goed beviel! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week30

Nog even een weekje bikkelen en dan hebben we vakantie! Dus weer wat maaltijden om de restjes op te maken, voorbereiden voor onze vakantie, inpakken en gaan!

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week29

We maakten weer veel restjes op deze week en hebben hier goed van gesmuld! Daarnaast ben ik nog bij Honey Pie geweest voor een High Tea en ook dat beviel erg goed. Verder hebben we deze week rustig aan gedaan en alvast wat voorbereid voor de vakantie! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week28

Een vrij normale week, met wel bijna elke avond een lekker toetje. In het weekend weer wat nieuwe dingen geprobeerd! Zo aten we Mac 'n Cheese en hebben we samen Beef Wellington gemaakt! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week27

De zondag nog genietend in Luxemburg en de dag erna alweer aan de slag op het werk! Als ik het zo terug kijk, zie ik dat we erg goed hebben gegeten, gebarbecued en aardig wat nieuwe dingen hebben geprobeerd. Kijk maar weer mee!

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week26

De week begon fijn met nog twee dagen vrij en daarna aan de slag bij mijn nieuwe baan! Daarnaast hebben we nog veel gewandeld samen en vervolgens donderdagavond vertrokken naar Kautenbach (in Luxemburg) voor een actief weekendje weg. Dit weekverslag loopt dan ook maar tot donderdag, er komt een apart verslag online over ons weekend. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week25

Nog een hele week lekker vrij en daar heb ik dan ook volop van genoten! Veel gewandeld, genoten van het lekkere zonnetje en veel nieuwe dingen in de keuken uitgeprobeerd. Kijk maar mee!

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week23

De week begon met een lang weekend, Pinksteren, op maandag waren we dan ook allebei vrij. Vanwege mijn ontslag alleen nog dinsdag moeten werken, dus de rest van de week had ik al vakantie en zaterdag vloog ik naar Spanje. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week22

De laatste volle week op het werk, nog even flink wandelen, nog genieten van het mooie weer en lekker bezig geweest in de keuken! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week21

Een heerlijke en bijzondere week achter de rug! Zo heb ik mijn ontslag in gediend.. ! En een lekker lang weekend door Hemelvaart, op terras gezeten, nog een etentje en weer genoten van het prachtige weer!

meer lezen 1 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week20

Afgelopen week was een beetje een standaard week, maar richting de donderdag werd ik ziek.. Verder gewerkt, gewandeld met Zij en Zeeuws en genoten van het lekkere weer! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week19

 

Afgelopen week is weer voorbij gevlogen! Zo heb ik onder andere gewandeld, geluncht bij De Drukkerij in Middelburg en hadden we een bruiloft in Heemskerk en bakte ik daarvoor 50 cupcakes. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week18

Afgelopen week was ik op vrijdag lekker vrij en ben ik mee geweest met een vriendin om een trouwjurk uit te zoeken! Daarnaast lekker actief bezig geweest in de keuken om vanalles te bakken om nog wat sponsorgeld binnen te halen!  

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week17

De week begon met een heerlijke wandeling, een verjaardag, de dagen erna gewerkt en donderdag Koningsdag, dat betekend dat ik jarig ben! We kregen een nieuwe tafel en ik bakte mijn eigen eerste desembrood. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week16

Het begon allemaal met een heerlijk lang weekend, echt genieten! Vervolgens vloog de week voorbij met onder andere een bezoekje aan de internist, veel werken, de opening van De Zeeuwse Haardenspecialist, helpen verhuizen en een broodbakworkshop! 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week15

Weer een drukke week achter de rug! Twee avonden was ik weg, een bezoekje gebracht aan de oogarts en op vrijdagmiddag nog even naar de woonboulevard geweest en een impuls aankoop gedaan, zie onderstaande foto :)!

 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week14

De week begon zondag erg vroeg, rond half 7 was ik al onderweg naar Papendal! Een drukke week op het werk, verder weinig gewandeld (op zondag na) en twee nieuwe recepten geprobeerd die binnen kort verschijnen! Op zaterdag was de uitslag van de ZijenZeeuws Groosopjoe! En helaas ben ik het niet geworden, maar alsnog was het een hele ervaring:). 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week13

Afgelopen week enorm genoten van het lekkere weer! Zo ben ik elke dag minimaal 3 kwartier wezen wandelen, met uitzondering van de vrijdag, toen ben ik op mijn wielrenfiets gestapt. Verder hebben we goed gegeten en natuurlijk weer iets nieuws geprobeerd, kijk maar mee!  

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week12

Het was een drukke week! Op maandag begon het al met het opnemen van een filmpje voor #Zijenzeeuws2017, we zijn allebei ziek geweest en op zaterdag was de high tea. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week11

Afgelopen week begon goed met een wandeling door de duinen in het prachtige weer. De rest van de week ook veel gewandeld en uiteraard veel gewerkt.  

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week10

Na de koolhydraatarme week was ik blij dat de nieuwe week was begonnen. Overdag at ik redelijk koolhydraatarm en 's avonds at ik een 'normale maaltijd'. Het begin van de week begon goed met een wandeling van 14km in de Posbank bij Rheden. Daarnaast kreeg ik te horen dat ik deze week was genomineerd voor de zijenzeeuws 2017 en dat ik tot één van de drie finalisten behoor! 

meer lezen 0 Berichten

Een weekje koolhydraatarm #week9

De afgelopen week heb ik veel koolhydraatarm gegeten. Dit had ik al eens eerder geprobeerd en dat ging toen erg goed. Deze keer verliep het was minder soepel en wilde ook mijn suiker niet bepaald meewerken. In deze blogpost laat ik je zien hoe ik dit heb aangepakt en wat er mis ging..

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week8

Afgelopen week was een rustige week. Er waren geen taarten besteld en ik heb niet zo veel gewandeld als dat ik had gewild. Kijk maar mee! 

meer lezen 0 Berichten

Update WeHike2ChangeDiabetes

De eerste deadline komt inmiddels al aardig dichterbij! Op één maart moet ik al 2/5 deel van het sponsorbedrag binnen hebben. In deze blogpost geef ik een update wat betreft het ophalen van sponsorgeld en mijn vorderingen die ik maak met wandelen. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week7

En toen waren we alweer twee weken verder! Vanaf dit moment zal ik jullie vaker meenemen in mijn week. Dit hoop ik natuurlijk het liefst elke week te doen, maar minimaal 2 keer per maand. Deze blogpost komt dan op dinsdag online. Afgelopen week aten we onder andere voor het eerst na onze trouwdag stamppot en heb ik veel gewandeld. 

meer lezen 0 Berichten

Wandelen met diabetes

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen ga ik in juni een week naar Spanje om daar in totaal 109km te lopen samen met 20 anderen diabeten. Maar hoe ga ik dit aanpakken en dat in combinatie met mijn diabetes? In deze blogpost wil ik jullie daarin meenemen. 

meer lezen 0 Berichten

Een kijkje in mijn keuken #week5

Hoe gaat het nu in onze keuken? Wat eten wij 's avonds? Nieuwsgierig geworden? Ik neem jullie mee in afgelopen week! 

meer lezen 0 Berichten

Taartenweek

In deze blogpost heb je kunnen lezen dat ik in juni een week naar Spanje ga om daar van Astorga naar O'Cebreir te wandelen en hiermee geld op te halen voor de BvdGF. Om geld te verzamelen organiseer ik deze Taartenweek. Vanaf 4 februari tot en met 11 februari kunnen er voor een leuk bedrag taarten worden opgehaald en van te voren worden besteld. Hoe dat precies gaat en hoe je kunt bestellen, lees je in deze blogpost (en op de flyer hierboven). 

 

meer lezen 0 Berichten

Kerstdiners

Inmiddels zijn we al weer een week verder, maar toch laat ik in een vogelvlucht mijn kerstdagen zien! Kerstavond hebben wij gevierd bij mijn schoonouders, 1e kerstdag bij mijn vader en 2e kerstdag met vrienden en familie in Terneuzen. 

meer lezen 0 Berichten

Oliebol - appelflap - appelbeignet?

Een aantal maanden geleden was ik in het DiabetesCafe in Middelburg. Het centrale onderwerp was 'voeding', met name gericht op de feestdagen. De feestdagen staan vaak in het teken van lekker en veel eten. Maar als diabeet word ik hier niet altijd gelukkig van. Je slaapt uit, je eet toch iets ongezonder, meer, je beweegt minder. In deze post zal ik kort ingaan op de drie dingen die toch wel het meest worden gegeten bij Oud en Nieuw (kerst is immers al weer gepasseerd): de oliebol, de appelflap en de appelbeignet. Wat kan ik (als diabeet) nu het beste eten? (ook natuurlijk verstandig voor niet diabeten). Lees hieronder het antwoord!

meer lezen 0 Berichten