Penne pollo pomodori

Het is alweer even geleden, maar hier weer inspiratie voor een snelle avondmaaltijd! Het gerecht heet 'Penne pollo pomodori' en deze inspiratie heb ik opgedaan uit het Boodschappen tijdschrift van de Emte, de versie van januari. Het is een lekker pasta gerecht dat kan worden klaargemaakt in één pan. In 20 minuten heb je het gerecht op tafel staan! Lees snel verder voor het recept (en wat wij ervan vonden). 

Wat heb je nodig (4 personen)

- 350 gram penne

- 200 gram kip

- 400 gram cherry/kerstomaatjes

- 4 fijn gehakte teentjes knoflook

- een handje vol basilicum (geen verse? gebruik dan wat gedroogde)

- 1 theelepel gedroogde rozemarijn of oregano

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 2 eetlepels olijfolie

 

Ik heb het gerecht voor 2 personen gemaakt en eigenlijk alles door de helft gedaan. Toen ik begon kwam ik erachter dat ik geen tomatenpuree had, dat heb ik dus niet gebruikt. 

Recept volgens het tijdschrift

Leg alle droge ingrediënten in een grote pan (of minder grote pan als je maar voor twee personen kookt). Giet de olijfolie en één liter water erbij en breng het geheel aan de kook terwijl je de pasta los roert. Kook de pasta in de saus al roerend in ongeveer 10 minuten beetgaar. 

 

Dus eerst aan de kook brengen en dan 10 minuten koken. Proef even tussendoor of het gaar is of niet.

Dit was een prima recept! Wel is de saus wat wateriger en een stuk lichter dan op de foto boven aan de pagina (uit het blad). Misschien komt het doordat ik geen tomatenpuree heb gebruikt, zou kunnen. De kip is uiteraard ook te vervangen door gehakt of door vis. Hiermee kan je eindeloos variëren! Misschien eens proberen met chorizo? Het is in ieder geval zeer zeker voor herhaling vatbaar! Ook lekker met wat geraspte kaas. 

Links het resultaat van mijzelf en rechts de foto uit het boek. Zie je het verschil in kleur? Ondanks het verschil met de foto uit het tijdschrift was het erg lekker. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Annelies (woensdag, 01 februari 2017 20:40)

    Grappig! Ik heb deze van de week ook gemaakt! Super makkelijk en lekker. Ik wist alleen niet of je de kip er ook gelijk bij moest doen, dus had die eerst apart gebakken...

  • #2

    Rieke's Keuken (vrijdag, 03 februari 2017 22:21)

    Bedankt voor je reactie! Wat leuk dat je dit recept ook hebt geprobeerd. Ja ik heb alles gewoon in één keer in één pan bij elkaar gegooid, super makkelijk! Smaakte het bij jou ook zo goed? Ik hoop van wel!