Pasta met gegrilde kip

Nog een pasta gerecht met kip, maar dit keer heel anders! De kip wordt eerst gebakken en de pasta wordt aangemaakt met een smaakvolle roomsaus. Niet moeilijk, maar er zitten best even wat verschillende ingrediënten in voor de smaak. En de eerste blogpost met mijn nieuwe fotocamera! Is het verschil in kwaliteit te zien?

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

- 125 gram ongekookte pasta

- 200 gram kip

- 1/2 (rode) ui

- teentje knoflook

- 100 ml kookroom

- 100 gram champignons

- 200 gram cherry tomaten

- handje pijnboompitten

- 30 gram geraspte kaas

- gedroogde oregano

- paprikapoeder

- peper en zout

- olijfolie


Om te beginnen

Zet alle ingrediënten klaar. Zet een grilpan, een wokpan en een pan om de pasta in te koken klaar. Tot slot leg een stuk bakpapier klaar. 

 

Kip

Pak een vel bakpapier en bestrooi deze ruim met olijfolie, peper, zout, oregano en paprikapoeder. Zet de grilpan op het vuur en draai het vuur aan. Rol de kip door de marinade en leg hem in de hete pan. Draai regelmatig, binnen 15-20 minuten is de kip gaar. 

Pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ga ondertussen verder met de saus. Als de pasta gaar is, bewaar wat van het kookvocht en zet de gekookte pasta aan de kant tot de saus klaar is. 

 

Saus

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de cherry tomaatjes door de helft. Ik vind het fijn om eerst alles te snijden en dan klaar te zetten. Begin met het bakken van de ui en knoflook en voeg vervolgens de champignons toe. Bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. 

Saus

Doe de gekookte pasta en de kaas bij de saus. Voeg vervolgens wat van het kookvocht toe om de saus wat losser te maken. Laat nog een minuutje doorkoken. 

 

Kip

Snijd de kip in mooie plakken. 

 

Serveren

Verdeel de pasta over de borden en leg de kip er boven op. Eventueel garneren met wat peterselie voor een mooie look. Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0