Pasta groene pesto met kip

En we maakten weer eens een super combinatie met pesto; pasta met pesto en kip! Ook deze moet je echt eens proberen! Wij hadden een super lekkere pesto gekocht bij Oil & Vinegair, maar elke groene pesto werkt goed. Klaar voor het beste pasta recept met groene pesto en kip ooit?!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

- 150 gram penne

- 200 gram kip (één kipfilet)

- 1/2 bol mozzarella

- 2 teentjes knoflook

- 1 ui

- 25 gram pijnboompitjes

- 75 ml kookroom

- 200 gram cherry tomaatjes

- 2 flinke eetlepels groene pesto

- handje rucola per bord

- peper, zout en olijfolie

Voor wat extra pit hebben wij nog 1/4 rode peper toegevoegd, dit kan je uiteraard weglaten. 

Voorbereiding

Zet alvast een waterkoker aan. Leg een snijplank met een mes neer voor het snijden van de kip en een andere snijplank voor het snijden van de overige zaken. Zet alvast een pan klaar voor het koken van de pasta en een pan om de saus in te maken. 

 

Bereiding

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Ga onder tussen verder met het snijden van de kip en de ui. Bak de ui en kip en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook en eventueel rode peper fijn en bak mee voor twee minuten. De kip zou nu half gaar moeten zijn. 

Snijd de cherry tomaten in kwarten of halveer ze als ze klein zijn en bak ze nog een paar minuten mee. Voeg vervolgens de pesto en kookroom toe en mix goed door, laat nog ongeveer twee minuten pruttelen. 

 

Vergeet ondertussen niet de pasta af te gieten als deze klaar is. Voeg de afgegoten pasta toe aan de saus en voeg meteen de mozzarella toe, dat smelt er dan lekker doorheen. 

Serveer met pijnboompitjes en rucola! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0