Panpizza met parmaham en rucola

Klaar voor het makkelijkste recept voor pizza ooit? Het deeg hoeft niet echt gekneed te worden en heeft ook geen rijstijd en je kan hem beleggen met wat je maar wilt! 

Wat heb je nodig? (voor 2 pizza's)

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- bloem om te bestuiven

- 180 ml lauwwarm water

- scheut olijfolie

- zout

- recept tomatensaus

- beleg naar keuze, bij ons ging dit erop: mozzarella, tomaatjes, rucola en parmaham. 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op minstens 230°C. Zet een koekenpan (ovenbestendig) klaar). 

 

Bereiding

Begin met het klaar zetten van het beleg en snijd eventueel de groente/tomaat. 

Dit is echt de snelste manier van pizza deeg maken! Geleerd van Jamie Oliver ;). Doe het zelfrijzendbakmeel, water, olijfolie en zout in een hakmolen. Mengen en klaar! Dit kan misschien ook wel in een blender, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. 

 

Haal vervolgens het deeg eruit en bestuif flink met bloem, als het goed is, is het deeg enorm plakkerig. Kneed even goed door en verdeel vervolgens in twee delen. 

Rol één deel het deeg uit en leg dit in de koekenpan. Zet vervolgens het vuur even laag aan, dan gaart de onderkant van de pizza alvast een beetje. Vervolgens beleggen naar keuze!

 

Is de pizza goed belegd? Dan kan hij met koekenpan en al direct de oven in voor ongeveer 10-15 minuten. Als de kaas goed gesmolten is en de randjes een beetje bruin kleuren, is de pizza gaar! 

 

Eventueel in een andere koekenpan kan je verder met pizza twee, maar ik wacht altijd even netjes tot de pizza klaar is. Gebruik wel echt een ovenhandschoen om de pan uit de oven te halen! Hij zal gloeiend heet zijn! 

Wij genieten hier weer elke keer van! 

 

Bedankt voor het lezen!

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0