Onze 10 favoriete maaltijden van 2017

Het jaar is voor ons echt voorbij gevlogen! In deze post neem ik je mee in onze top 10 gerechten die vaak op tafel verschijnen. 

Als ik zo terug kijk, hebben we echt heerlijk gegeten! Hoewel we ook heel graag uit eten gaan, maak ik heel graag mijn eigen avondmaaltijd en hebben we zo onze favorieten die regelmatig op tafel staan. Daar kunnen we dan ook heel goed van genieten! Indien ik een recept heb gebruikt, heb ik hier ook naar verwezen. 

1. Frietjes

Nee, geen recept, niets speciaals, maar iets waar wij allebei gek op zijn; friet! Het liefst zouden we dit echt elke week eten, maar ik denk dat dit gemiddeld om de twee weken (meestal in het weekend) op tafel staat. 

2. Zelf gemaakte (ham)burgers

We zijn begonnen met het zelf maken van hamburgers op een vakantie in Frankrijk. En dat was zo enorm goed bevallen, dat we dat nog met enige regelmaat doen. Halverwege het jaar kwam daar ook de zalmburger bij en ook dat staat nog regelmatig bij ons op tafel! 

3. Wraps

Ook wraps staan vaak bij ons op tafel, het is makkelijk en snel en je kan ze vullen met wat je ook maar wilt! Zo aten we onze wraps met kip, tomaat en paprika, wraps met krokante kip (recept komt nog online), burrito's, wraps met gehaktstaaf en tzatziki en allerlei variaties daarop.  

4. Pasta pesto

Voor het jaar 2017 aten we eigenlijk heel weinig pesto. Af en toe wel eens op een pizza, maar pasta's, dat leek mij maar niets.. Maar we probeerden het een keer en waren direct verkocht! Onze favorieten zijn pasta rode pesto met zalm van lekkerensimpel, pasta rode pesto met spekjes en pasta pesto met kip en rucola

5. Kipkapsalon uit de oven

Nog een recept van LekkerenSimpel, Kipkapsalon uit de oven, met een dikke laag kaas en knoflooksaus! Hierbij de link naar het recept van Lekkerensimpel, die van ons maken we nét iets anders, maar komt in principe op hetzelfde neer. 

6. Aardappelen, boontjes en vlees

Ook een vaste bezoeker, aardappelen (het liefst uit de oven) met gekookte boontjes en een stuk vlees. 

7. Lasagne

Met zowel een zelfgemaakte saus als uit een pakje (jaa, ik hou ook van makkelijk), lekker met bechamelsaus erover heen. Lees hier ons eigen recept. 

8. Tomatensoep (uit blik)

Niet voor niets hebben we op onze bruiloft een hele mand vol met blikken soep gehad, daar staan wij een beetje om bekend.. We zijn gek op Unox tomatensoep uit blik, maar (tegenwoordig en steeds meer) ook van zelfgemaakte tomatensoep! 

9. Cupcakes

Niet bepaald een maaltijd te noemen, maar waar wij, als ik ze gebakken heb, gewoonweg niet vanaf kunnen blijven; cupcakes! Gewone cupcakes, stroopwafelcupcakes of oreo cookie cupcakes, daar kunnen we van blijven eten..  

10. Zelf gemaakte pizza

En als laatste, zelfgemaakte pizza! We maakten regelmatig een plaatpizza, we hebben speltpizza voor het eerst gegeten in 2017 en onze favoriet; panpizza, volgens dit recept

En dat waren onze 10 favoriete gerechten van het afgelopen jaar! We kijken heel erg uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen en er zullen volgend jaar vast een aantal nieuwe favorieten bij zijn :). 

 

Bedankt voor het lezen en tot volgende week! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0