Stoofpeertjes salade

Wij zijn gek op stoofpeertjes en deze maak ik dan ook regelmatig klaar! Om eens een keer te variëren maakte ik er een super lekkere salade mee. Hierbij deel ik het recept, zeker en aanrader! 

meer lezen 0 Berichten

Pulled Chicken

Inmiddels bijna net zo bekend als pulled pork; een broodje BBQ pulled chicken! Het verschil met pulled pork is voornamelijk dat het veel sneller klaar is en het smaakt net zo lekker. 

meer lezen 0 Berichten

Gepofte aardappel met zure room

Eens iets anders proberen dan gekookte of gebakken aardappelen? Maak dan zeker eens deze gepofte aardappelen, smaakt super goed in combinatie met zure room en het is ook nog eens super makkelijk! 

meer lezen 0 Berichten

Wraps met krokante kip

Een super lekker en makkelijk recept; wraps met krokante kip! Een enorme aanrader, wij hebben dit inmiddels al meerdere keren gegeten! Dit is echt een gerecht dat wij eten als we niet zoveel inspiratie hebben. Het is bijna geen recept te noemen, maar gewoon de juiste dingen combineren! 

meer lezen 0 Berichten

Taco's met pulled pork, tomaat en gegrilde ananas

Een soortgelijke taco at ik in Amerika en deze moest ik zeker thuis eens na maken, of in ieder geval een goede poging wagen! En het smaakte heerlijk, de wat pittige pulled pork in combinatie met de tomaat en ananas is echt super. Dus heb je wat pulled pork over? Maak dan zeker deze! 

meer lezen 0 Berichten

Pulled pork

Het komt over vanuit de Amerikaanse zuidelijke staten en is al een poos een hit! Langzaam gegaard varkensvlees, op de BBQ of in de oven, met lekkere kruiden en barbecuesaus. Voor pulled pork wordt het deel van de varken gebruikt wat normaal vrij taai is, maar door de lange bereidingstijd wordt het vlees heel mals. Het was de hoogste tijd dat ook dit in mijn keuken wordt geprobeerd! 

meer lezen 0 Berichten

Ontbijtcrumble met appel

Van een lekker ontbijt word ik heel erg blij! Zeker in het weekend hou ik er van om net wat extra's te doen! Nu eet ik vaak kwark of Griekse Yoghurt met appel en ontbijtgranen, dit is bijna hetzelfde, maar dan net wat anders en warm. Super makkelijk en super lekker!

meer lezen 0 Berichten

Pasta groene pesto met kip

En we maakten weer eens een super combinatie met pesto; pasta met pesto en kip! Ook deze moet je echt eens proberen! Wij hadden een super lekkere pesto gekocht bij Oil & Vinegair, maar elke groene pesto werkt goed. Klaar voor het beste pasta recept met groene pesto en kip ooit?!

meer lezen 0 Berichten

Varkenshaas met honing mosterd spiesen #BBQ

Een snelle en makkelijke spies van varkenshaas met een honing-mosterd marinade, met daar tussen paprika en rode ui. Ze zijn een beetje pittig en bomvol smaak!

meer lezen 0 Berichten

Tandoori kip spiesen #BBQ

Begin juli gingen we lekker barbecuen bij mijn schoonouders in de tuin. En ik maakte daarvoor onder andere deze lekkere kip tandoori spiesen! Het vlees is heel mals en de marinade een klein beetje zoet, echt een super combinatie voor de BBQ!

meer lezen 0 Berichten

Krokante kipstukjes

Krokante kip maak je het beste zelf! Dit staat al lang op mijn lijstje om nog eens te bakken en het is gelukt! Smaakt erg goed met een beetje knoflooksaus en wat sla (eventueel ook op een wrap smaakt het goed). Lees verder voor mijn recept voor krokante kipstukjes naturel.

meer lezen 0 Berichten

Griekse wraps met gehaktstaaf en home made tzatziki

Wij houden van makkelijke, snelle en lekkere maaltijden. Deze wraps hebben wij gevuld met een gehaktstaaf met Griekse kruiden, wat salade en zelfgemaakte tzatziki. Het is heel makkelijk en smaakt lekker vers! 

meer lezen

Zalmburgers

Graag eten wij een lekkere (home made) hamburger. Vaak maken wij deze met gehakt, maar we wilden eens wat anders proberen en het werd zalm! Omdat het zeer geslaagd was, deel ik hierbij mijn recept. 

meer lezen 1 Berichten

Rijst met kip, peultjes en saté

Een makkelijke maaltijd waarmee je ook makkelijk kan variëren, rijst met kip! Hier dan in combinatie met peultjes, ei en satésaus.

meer lezen 0 Berichten

Ravioli met rode pesto

Nog een super makkelijk en snel pasta gerecht, ravioli met rode pesto, mozarella en tomaat uit de oven.  Lees verder voor het volledige recept! 

meer lezen 0 Berichten

Rijstsalade met gerookte kip

Rijstsalades zijn in! Ik zie ze overal voorbij komen en ook op een verjaardag viel hij erg goed in de smaak! Hierbij mijn versie. 

meer lezen 0 Berichten

Lasagne met tomatensaus

Iets waar wij allebei enorm van houden, lasagne! Het staat bij ons dan ook regelmatig op tafel. Ik maak meteen een dubbele portie, dan hebben we een paar dagen later er nog eens plezier van. Gemaakt met verse tomatensaus, tomaat, gehakt, wortel en bovenop een lekkere laag bechamel en kaas. 

meer lezen 0 Berichten

Panpizza met parmaham en rucola

Klaar voor het makkelijkste recept voor pizza ooit? Het deeg hoeft niet echt gekneed te worden en heeft ook geen rijstijd en je kan hem beleggen met wat je maar wilt! 

meer lezen 0 Berichten

Snelle tomatensaus

Pizza komt vaak genoeg langs op ons weekmenu, wij eten dat graag en dan in allerlei vormen en maten. Zo maak ik soms mijn deeg zelf, soms gebruik ik een Turks brood of maak gebruik van kant en klaar deeg. Het liefst vul ik de pizza met mijn zelf gemaakte tomatensaus, hierbij deel ik het recept! 

meer lezen 0 Berichten

Pasta met rode pesto en spekjes

Sinds ik rode pesto heb uitgevonden ben ik hier steeds meer mee aan het variëren. Hierbij een lekker pasta recept met dus rode pesto, cherry tomaatjes en spekjes.

meer lezen 0 Berichten

Aardappel - bonen schotel #aardappelanders

Één van onze favorieten! Vanuit huis mee gekregen :). Een lekkere combinatie van bonen, shoarma en aardappel. Hierbij dus het recept voor mijn aardappel - bonen schotel met aardappel anders. 

meer lezen 0 Berichten

Wraps met kip, tomaat en paprika

Een makkelijk gerecht voor een lekkere maaltijd! Wraps met paprika, rode ui, kip, crème fraîche en geraspte kaas! Wij hebben dit inmiddels al meerdere keren gegeten en het zal zeker vaker terug komen :). 

meer lezen 0 Berichten

Salade met kip en cashewnoten

Een gerecht wat ons met enige regelmaat op tafel staat is onze kipsalade met cashewnoten. Hiermee kan je eindeloos mee variëren en dit is onze versie!  

meer lezen 0 Berichten

Speltpizza

Altijd al eens willen proberen, een pizza die niet de traditionele tarwebodem heeft! Dit keer dus een pizza met speltbodem. En het was prima te eten! In eerste instantie wilde ik spelt proberen omdat ik dacht dat het koolhydraatarm was, maar dat was het dus niet.. Lees verder voor het volledige recept. 

meer lezen 0 Berichten

Salade met biefstuk, cherrytomaatjes en grano padano

Een super makkelijke salade met onder andere biefstuk, cherry tomaatjes, kaas en pijnboompitjes. Hij is ook nog eens super lekker én koolhydraat arm. Liever wat meer koolhydraten? Voeg dan bijvoorbeeld croutons of wat stokbrood toe.

meer lezen 0 Berichten

Tarte flambée met zalm

Hier nogmaals een recept geïnspireerd op het Emté boodschappenblad! Ja elk maand komt er een nieuw blad uit en daar haal ik weer wat nieuws uit wat ik graag deel :)! En het zag er zo lekker uit, ik kon de verleiding niet weerstaan (dat gebeurt wel vaker). Maar was het ook een succes gerecht? 

meer lezen 0 Berichten

Zelfgebakken focaccia

Zoals ik in deze blogpost  had gezegd, was ik nog van plan om zelf een focaccia brood te bakken. Focaccia komt uit Italië en is eigenlijk een soort dikkere pizza bodem. Hierbij mijn versie!

meer lezen 0 Berichten

Pasta met gegrilde kip

Nog een pasta gerecht met kip, maar dit keer heel anders! De kip wordt eerst gebakken en de pasta wordt aangemaakt met een smaakvolle roomsaus. Niet moeilijk, maar er zitten best even wat verschillende ingrediënten in voor de smaak. En de eerste blogpost met mijn nieuwe fotocamera! Is het verschil in kwaliteit te zien?

meer lezen 0 Berichten

Penne pollo pomodori

Het is alweer even geleden, maar hier weer inspiratie voor een snelle avondmaaltijd! Het gerecht heet 'Penne pollo pomodori' en deze inspiratie heb ik opgedaan uit het Boodschappen tijdschrift van de Emte, de versie van januari. Het is een lekker pasta gerecht dat kan worden klaargemaakt in één pan. In 20 minuten heb je het gerecht op tafel staan! Lees snel verder voor het recept (en wat wij ervan vonden). 

meer lezen 2 Berichten

Gevulde focaccia's

De focaccia is een Italiaans plat brood. Het is een beetje te vergelijken met een bodem van een pizza, maar dan dikker en met meer kruiden. Het brood is goed te gebruiken als sandwich/om te vullen en dat heb ik dan ook gedaan. Het is opzich makkelijk om zelf te maken, maar vanwege tijdgebrek heb ik dit niet gedaan en heb ik mijn broden in de Emte gehaald. Misschien dat er in de toekomst nog eens een recept/review van een recept online komt. 

meer lezen 0 Berichten

Vis uit de oven met tomaat en ui

Het is weer tijd voor een blogpost over een avondmaaltijd. Lees verder om te zien wat ik op woensdag, 18 januari, heb gegeten. Het is een recept uit het boek 'Hoofdgerechten'. Vis uit de oven met tomaat en ui, met gebakken aardappelen en komkommersalade.

meer lezen 0 Berichten

Salade met eendenborst en stoofpeertjes

Het is winter en daar horen natuurlijk stoofpeertjes bij! Ik vind stoofpeertjes heerlijk, maar iemand thuis was het hier niet zo mee eens. Inmiddels een paar dagen later krijg ik de vraag wanneer we ze weer gaan eten :)! Wij aten ze gecombineerd met een salade met eendenborst. 

meer lezen 0 Berichten