Lasagne met tomatensaus

Iets waar wij allebei enorm van houden, lasagne! Het staat bij ons dan ook regelmatig op tafel. Ik maak meteen een dubbele portie, dan hebben we een paar dagen later er nog eens plezier van. Gemaakt met verse tomatensaus, tomaat, gehakt, wortel en bovenop een lekkere laag bechamel en kaas. 

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

- 500 gram runder gehakt

- een zakje geraspte wortelen

- 2 tomaten

- lasagnebladen

- 2 teentjes knoflook

- een grote fles tomatensaus van Grand Italia

- een ui

- olijfolie, peper, zout en knoflookkruiden

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een volle ketel water aan de kook. Zet een snijplank en een wokpan klaar. 

 

Bereiding

Snijd de knoflook en ui in stukjes en bak deze samen met het gehakt gaar. Kook ondertussen de worteltjes 2-3 minuten. Ze hoeven niet gaar te zijn, maar dan zijn ze net iets zachter. 

Giet de worteltjes af en snij in plakjes. Voeg vervolgens de wortel alvast aan het gehakt toe en bak deze vijf minuten mee. Snijd ondertussen ook de tomaten in stukjes. Voeg de tomaat samen met de tomatensaus toe aan het gehakt en de wortel. Laat dit even 10 minuten pruttelen. 

Maak ondertussen alvast de bechamelsaus, ik heb hiervoor de bereidingswijze op de verpakking gevolgd. 

 

Is de bechamelsaus klaar? Dan kan je beginnen met het opbouwen van de lasagne. Begin met een laag saus, vervolgens lasagne bladen, weer saus, enzovoorts. Totdat je schal goed gevuld is. Eindig met een laag lasagne bladen en laat genoeg ruimte over om de bechamelsaus en wat extra kaas er over heen te strooien. 

 

Zet de schaal voor ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. 

Geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0