Krokante kipstukjes

Krokante kip maak je het beste zelf! Dit staat al lang op mijn lijstje om nog eens te bakken en het is gelukt! Smaakt erg goed met een beetje knoflooksaus en wat sla (eventueel ook op een wrap smaakt het goed). Lees verder voor mijn recept voor krokante kipstukjes naturel.

Wat heb je nodig? (ong. 15 stuks)

- 2 kipfilets

- schaaltje bloem

- 2 los geklopte eieren

- grote schaal cornflakes

- peper, zout, paprikapoeder

- olijfolie

Voorbereiding

Meng in een schaaltje de bloem met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Doe in een tweede schaaltje de eieren en klop deze los. Doe in de laatste kom flink wat cornflakes, gebruik eventueel een wat grotere kom, hiervan heb je aardig wat nodig. Verkruimel deze ook een beetje met je handen. Zet een wokpan en koekenpan klaar. 

 

Bereiding

Snijd de kip in repen of in grove blokken, wat je zelf op dat moment het makkelijkste vindt. Zet het vuur onder de pan aan en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. 

Haal de kipstukjes één voor één of een paar tegelijk eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de cornflakes. Leg ze vervolgens in de warme pan. Ze zijn (beetje afhankelijk van de grootte) in ongeveer 5-7 minuten gaar. 

Serveer ze samen met knoflooksaus of chilisaus en eet ze los of beleg er een lekkere wrap mee! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0