Kinderbueno Cheesecakejes

Altijd heerlijk om weer een variatie met roomkaas, dit maal zijn het mini cheesecakejes geworden met kinderbueno. Ik kan je vertellen, dit was een super succes! Ze zijn ook zo klaar, ze hoeven namelijk ook niet de oven in! Wel even een poosje laten opstijven in de koelkast :).

Wat heb je nodig? (8 mini's)

- 8 digestives (koekjes), je kan bijvoorbeeld ook bastogne gebruiken

- 30 gram boter

- 6 kinder bueno's

- 200 gram roomkaas

- 120 ml slagroom

- een beetje cacao poeder 

Stap 1

Zet een bakblik klaar met daarin muffin vormpjes. 

 

Stap 2

Maal de koekjes fijn, ik deed dit met mijn staafmixer. Dit kan je ook doen door de koekjes in een plastic zak te stoppen en met een deegroller er overheen gaan. Smelt onder tussen in een pannetje het boter. Meng dit met de gemalen koekjes. 

 

Stap3

Verdeel de koekjes over de vormpjes en druk dit goed aan met een lepel. Zet vervolgens 10 minuten in de koelkast. 

Stap 4

Ondertussen gaan we verder met de vulling. Mix de roomkaas glad, voeg de slagroom toe en mix dit nog eens 2-3 minuten op de middelste stand, tot je een dik mengsel krijgt. 

 

Stap 5

Prak de bueno's fijn, dit gaat het makkelijkste met een vork. Meng dit vervolgens met de roomkaas/slagroom. 

Stap 6

Verdeel de vulling over de vormpjes, zet het nog voor minimaal 1,5 uur in de koelkast om op te stijven. 

Maak tot slot nog een mooie foto om vrienden en familie een beetje jaloers te maken of om ze uit te nodigen om ze te komen proeven!

Reactie schrijven

Commentaren: 0