Griekse wraps met gehaktstaaf en home made tzatziki

Wij houden van makkelijke, snelle en lekkere maaltijden. Deze wraps hebben wij gevuld met een gehaktstaaf met Griekse kruiden, wat salade en zelfgemaakte tzatziki. Het is heel makkelijk en smaakt lekker vers! 

Wat heb je nodig? (2 personen - 4 wraps)

- 4 wraps

- 300 gram half om half gehakt

- 2 plakjes ontbijtspek

- 1 eetlepel Griekse kruiden

- 1/2 komkommer

- 150 gram Griekse yoghurt

- 1 knoflookteentje

- 1/2 rode ui

- wat veldsla

- 1 tomaat

- zout, peper en olijfolie

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten alvast klaar en zet 2 koekenpannen op het fornuis. Leg een snijplank klaar met een scherp mes, een rasp en een kom om het gehakt in te mengen. 

 

Bereiding tzatziki

We beginnen met het klaarmaken van de tzatziki. Was de komkommer, maar de schil mag best blijven zitten. Snijd de komkommer in kwarten zodat je het vruchtvlees er makkelijk af kan snijden. Dat heb je voor dit gerecht verder niet nodig. Rasp de komkommer en meng dit samen met de Griekse yoghurt en breng op maak met peper en zout. Knijp met de knoflookpers het knoflookteentje boven de tzatziki uit en meng dit erdoor voor wat extra pit. Geen knoflookpers? Snijd het teentje dan heel fijn. 

Bereiding gehaktstaaf

Zet de tzatziki even aan de kant en ga verder met het gehakt. Snijd het ontbijtspek fijn. Meng het gehakt met de Griekse kruiden, ontbijtspek, peper en zout. Vorm hier 4 staven van en bak deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. 

Terwijl de gehaktstaven aan het garen zijn, verwarm je onder tussen in een andere pan de wraps. Deze zijn goed wanneer ze flexibel en buigzaam zijn en niet zo snel afbreken. 

 

Snijd ondertussen nog de tomaat in plakken en de ui in ringen. 

Beleg je wrap royaal met tzatziki, ui, veldsla en tomaat en maak af met de gehaktstaaf. Rol op en geniet ervan!