Gevulde focaccia's

De focaccia is een Italiaans plat brood. Het is een beetje te vergelijken met een bodem van een pizza, maar dan dikker en met meer kruiden. Het brood is goed te gebruiken als sandwich/om te vullen en dat heb ik dan ook gedaan. Het is opzich makkelijk om zelf te maken, maar vanwege tijdgebrek heb ik dit niet gedaan en heb ik mijn broden in de Emte gehaald. Misschien dat er in de toekomst nog eens een recept/review van een recept online komt. 

In totaal heb ik de broden op vier verschillende wijze belegd:

- gerookte zalm, kruidenkaas en rucola

- zelfgemaakte kipsalade en rucola

- zelfgemaakte tonijnsalade met augurk

- kruidenkaas met gerookte ham, tomaat, paprika uit een pot en mozarella

 

Ingrediënten focaccia gerookte zalm

- focaccia

- lekkere kruidenkaas

- gerookte zalm (ongeveer 250 gram)

- een goede handvol rucola

- peper en zout

 

Ingrediënten focaccia kip

- focaccia

- 200 gram kip

- bouillonblokje

- peper en zout

- mayonaise of yofresh/mayonaise op yoghurtbasis

- griekse yoghurt

- een goede handvol rucola


Ingrediënten focaccia tonijnsalade

- focaccia

- 3 kleine blikjes tonijn op water

- mayonaise of yofresh/mayonaise op yoghurtbasis

- augurkblokjes

- kleine rode ui

- eventueel rucola

Ingrediënten focaccia gerookte ham

- focaccia

- een pakje gerookte ham

- 1 tomaat of wat kerstomaatjes

- verse roomkaas

- 2 paprika's uit pot

- lekkere kruidenkaas

- een paar blaadjes verse basilicum

- parmezaanse kaas


Bak de broden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 

Focaccia met gerookte zalm

Laat het brood even afkoelen en snij het daarna open. Besmeer één helft met de kruidenkaas. Beleg ruim met zalm en met rucola en klaar!  

Focaccia met kip

Zet een kleine pan met water op. Verkruimel een bouillon blokje boven de pan, voeg wat zout en peper toe en doe dan de kip in het water. Draai het vuur zacht, de kip zal binnen ongeveer 25 minuten gaar zijn. Laat de kip even afkoelen en pluk deze in reepjes (zie ook de foto's hieronder). Haal nog even grof het mes erdoor heen, dan eet de salade wat makkelijker. 

 

Maak de kip aan met wat peper, zout, kruiden naar smaak, griekse yoghurt en mayonaise. Ik gebruik zelf drie delen yoghurt op één deel mayonaise. Besmeer het brood royaal en leg er nog wat rucola op.  

Focaccia met tonijnsalade

Snipper de rode ui goed fijn, gebruik ongeveer evenveel augurkblokjes als rode ui. Heb je geen augurkblokjes? Je kan natuurlijk ook een paar augurken in kleine blokjes snijden. Meng dit samen met wat mayonaise of mayonaise op yoghurtbasis (ik gebruikte Yofresh van Calvé). Besmeer het brood weer royaal en beleg eventueel met rucola, maar dit kan ook prima zonder.  

Focaccia met gerookte ham en meer

Besmeer één helft van het brood met roomkaas of met kruidenkaas. Beleg royaal met gerookte ham. Snijd de tomaat en geroosterde paprika in plakken en vul het brood hiermee. Enjoy! 

En natuurlijk kun je ze met ontelbaar veel dingen vullen. Maar ook gewoon zo los zijn ze lekker om te eten of met een lekkere soep. Wij vonden de focaccia met kip het lekkerst. Hoe zou jij je focaccia beleggen en welke zou je het liefst eten?  

Reactie schrijven

Commentaren: 0