Gegrilde wortelen

Maak worteltjes super lekker door ze te grillen in de oven en daarna nog even te bakken in de koekenpan, echt een aanrader! Zeker als je graag koolhydraatarm wilt eten, smaken deze worteltjes toch lekker zoet. Of gewoon als een lekker bijgerecht! 

Wat heb je nodig? (2 personen)

- Ongeveer 3 wortelen per persoon

- 1 ui

- 2 knoflooktenen

- Tijm

- Olijfolie, peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (voor een heteluchtoven). 

 

Bereiding

Maak de wortelen schoon en snijd de grotere door de helft. Pel de ui en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen. 

 

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg deze samen met de wortelen, ui en knoflooktenen in de ovenschaal. Voeg tijm, peper en zout toe en hussel lekker door elkaar. 

Gril de wortelen in de oven voor minimaal 40 minuten op 200°C (voor de heteluchtoven), deze heb je dan al voor verwarmd. Bak ze vervolgens nog even 10 minuten in de koekenpan, totdat ze heel goed zacht zijn en zoet smaken. 

Het eindresultaat zou er ongeveer uit moeten zien als hieronder op de foto; zachte worteltjes die super zoet smaken! En er gewoon uit zien om op te vreten.. 


Eet smakelijk! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0