Financiers

Een makkelijk recept om je overgebleven eiwitten mee op te maken; financiers! Dit zijn Franse cakejes, ze zijn erg luchtig en door mijn vakanties in Frankrijk weet ik dat ik deze super lekker vind!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 30 mini cakejes)

- 125 gram boter

- 125 gram poedersuiker

- 75 gram amandelmeel

- 40 gram bloem

- snuf zout

- 3 eiwitten

- zakje vanille suiker

- mini muffin bakblik (of eventueel een normaal muffin blik, maar pas dan de baktijd aan!)

Stap 1

We beginnen met de boter, hier maken we Beurre Noisette van! Doe de boter in een steelpan en laat het smelten. Dit kan je het beste op middel zacht vuur doen en het duurt ongeveer 10-15 minuten. Het vet van de boter krijgt z een karamelachtige kleur. Daar heb je je eigen Beurre Noisette! 

Terwijl de boter aan het verkleuren is, kan je verder gaan met het vervolg van het recept. 

 

Stap 2

Verwarm de oven alvast voor op 200°C voor een gewone oven of 180°C voor een hetelucht oven. 

 

Stap 3

Meng het amandelmeel met de poedersuiker, bloem, vanillesuiker en snufje zout. Giet de gesmolten boter hierbij en meng dit goed. Voeg tot slot de eiwitten toe en meng alles nog eens goed door. De eiwitten hoeven niet opgeklopt te worden. 

Stap 4

Zet een bakblik klaar en vet deze in, of gebruik cupcake vormpjes. Ik gebruikte deze mini cupcake vormpjes. Bak ze in de oven gaar en goudbruin binnen 12-15 minuten. Voor de normale cupcake vormpjes zou ik ongeveer een baktijd aanhouden van 25 minuten. 

 

Om het mengsel handig te verdelen heb ik het overgeschept in een maatbeker. 

En zo zagen die van mij eruit! Lekker, een beetje knapperig aan de bovenkant en zacht van binnen. Ze waren echt super lekker en ik was er zeer tevreden over! Ze blijven afgedekt met aluminiumfolie zeker een aantal dagen goed. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0