Eten bij 'De Kloveniersdoelen'

Tegenover de Lange Viele in Middelburg vind je de Kloveniersdoelen. Een prachtig gebouw uit 1607 waar je terecht kan voor een lekkere lunch, een stuk taart, een goed diner en eventueel daarna nog aan kan schuiven bij de film. 

Afgelopen zomer hebben we hier al een keer gegeten, we namen toen alleen een hoofdgerecht en we zaten buiten op het terras. Inmiddels is ook de kaart verandert en neem ik jullie graag mee terug naar ons diner! Het smaakte namelijk heel erg goed :). 

 

De dinerkaart bestaat eigenlijk uit allemaal kleine gerechtjes, denk hierbij aan de grootte van een voorgerecht. Het lijkt een beetje op tapas, maar de gerechtjes zijn wel iets groter. De prijzen variëren van € 4,50 tot € 10,50. Je kan er voor kiezen om als voorgerecht één gerechtje te kiezen en als hoofdgerecht twee. Ook is het mogelijk om vooraf iets te delen en dan telkens één gerecht te nemen, tot je bedenkt dat je vol zit.. 

We begonnen met een schaaltje tortilla chips uit de oven met lekkere dipsaus erbij. 

 

Vervolgens hebben we ook nog wat brood genomen, maar dat kreeg ik niet goed op de foto. Daarnaast was dat ook niet super speciaal, gewoon brood met lekkere smeersels. De gerechten hebben een klein beetje een Oosters tintje, maar je kan er geen specifieke keuken aan koppelen en de smaken zijn ook niet overheersend. 

 

Hieronder een aantal gerechten die wij verder hebben genomen: de eerste foto is gado gado salade (aanrader!), vervolgens gebakken zalmfilet met tartaar van gerookte zalm, stoof van okra en paprika met een saus van Pernod.

Verder namen we de pekingeend met kikkererwtenpannenkoekjes en hoisinsaus (de eerste foto), de tweede foto is een lamsballetje met skordalia, granaatappel, pijnboompitten en warme yoghurt. 

Tot slot namen we nog de Black Angus Burger met pickles, Zeeuws spek, gepofte ui en dat op zuurdesembrood. Als dessert namen we bijna allemaal de Cookie Dough van de chef, met vanille ijs en Dulce de Leche. Dat zag er zo lekker uit dat ik me net op tijd bedacht om nog een foto te nemen!

We hebben hier echt heerlijk gegeten! Alle gerechten smaakten goed en we vonden het erg tof dat je allemaal verschillende dingen kan kiezen en zo dus meerdere gerechten kan proberen. Dat is echt ideaal voor mensen zoals ik, mensen die niet goed kunnen kiezen ;). Daarnaast was de bediening ook prima, werden we telkens vlot geholpen en kwam het eten vrij snel op tafel. 

 

Bedankt voor het lezen! 

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0