Een kijkje in mijn keuken #week7

En toen waren we alweer twee weken verder! Vanaf dit moment zal ik jullie vaker meenemen in mijn week. Dit hoop ik natuurlijk het liefst elke week te doen, maar minimaal 2 keer per maand. Deze blogpost komt dan op dinsdag online. Afgelopen week aten we onder andere voor het eerst na onze trouwdag stamppot en heb ik veel gewandeld. 

Zondag

Op zondag heb ik deze heerlijke crème brûlée taartjes gemaakt uit het boek Nagerechten. Het recept komt over enige tijd online. Ik vond ze erg lekker, maar ik ben dan ook gek op crème brûlée! 

Maandag

Op maandag was het weer tijd voor iets nieuws! Tarte flambée met zalm, geïnspireerd op het Emté boodschappenblad. De review van het recept komt donderdag online. Het was wel lekker, maar we zullen dit niet zo snel nogmaals eten. 

Dinsdag

Op dinsdag ben ik bij mijn schoonouders wezen eten. Ik zag er wel een beetje tegen op en Timo zag er enorm naar uit! We aten namelijk stamppot. Ik ben zelf namelijk niet zo van de gekookte aardappel, maar met goede moed gingen we er naar toe. Er was stamppot boerenkool en stamppot met rucola en gerookte kip. 

Woensdag

Ik denk dat we toch wel één keer in de week aardappelen met groente en vlees eten, wel dan aardappelen uit de oven hoor! Dit maal dus aardappelen met spareribs, worteltjes en doperwten en een restje komkommer. 

Donderdag

Hoe meer we richting het einde van de werkweek komen, hoe minder energie er overblijft om te koken. Op donderdag aten we dan ook heel makkelijk, tomatensoep met een stokbroodje. 

Vrijdag

Sinds een aantal weken is vrijdag onze frietjesdag! Dan heb ik meestal helemaal geen zin meer om te koken en heb ik vaak ook weinig inspiratie. Dus op vrijdag eten we tegenwoordig frietjes :). Voorheen was dit op zaterdag, maar nu eten we op zaterdag iets gezonder. 

Zaterdag

Op zaterdag hebben we iets heerlijks gegeten! Dit had ik een aantal weken geleden al een keer op Facebook voorbij zien komen, van LekkerenSimpel, kipkapsalon! En het was echt een topper, ik heb wel het recept een klein beetje aangepast.

Wat er verder nog gebeurde

Afgelopen week heb ik veel gewandeld en ben ik ook nog steeds bezig geweest voor de Taartenactie

Verder ben ik op zaterdag nog naar Westmalle geweest om mee te kijken naar een kamphuis! Ik ben gevraagd om in een weekend in september mee te gaan met het jongerenkamp van de Ontmoetingskerk om daar de maaltijden te verzorgen. Echt koken zal het niet worden, er is maar één avondmaaltijd en dat wordt een BBQ. Maar om alles een beetje te stroomlijnen en klaar te zetten gaan wij samen mee. 

 

Bedankt voor het lezen!

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0