Citroen tiramisu

Een twist op de originele tiramisu die ook nog eens super snel klaar is! Dus ideaal als je zin hebt in een dessert, maar niet veel tijd hebt. Ik vind zelf tiramisu erg lekker, maar vind soms die koffie smaak nogal over heersend, dit was dus voor mij een goede combinatie! 

Wat heb je nodig? (voor 4 glaasjes)

- 125 ml slagroom

- 250 gram mascerpone

- zakje vanille suiker

- scheutje melk

- ongeveer 20 lange vingers

- 75 ml limoncello

- 1 citroen

- eventueel wat sinaasappelsap

Stap 1

Rasp de citroen en meng dit met de mascarpone en een scheutje melk tot een glad mengsel. Doe dit eventueel met een garde. 

 

Stap 2

Klop de slagroom op met de vanille suiker. Spatel dit voorzichtig door het mascarpone mengsel. Schep dit mengsel in een spuitzak. Ik gebruikte een gekartelde spuitmond, dit geeft een leuk effect! Geen spuitzak? Je kan natuurlijk ook gewoon met een lepel het mengsel straks verdelen. 

Stap 3

Doe de sap van de citroen samen met de limoncello en scheutje sinaasappelsap in een kommetje en roer dit even goed door elkaar. 

 

Stap 4

We kunnen beginnen met bouwen! Leg op de bodem wat lange vingers in stukjes neer. Schep vervolgens (ongeveer) twee eetlepels van het citroen-limoncello mengsel over. Spuit daarna een laagje mascarpone er overheen. Weer lange vingers, citroen-limoncello mengsel, daarna weer mascarpone. Zo ga je door tot je tevreden bent! 

Serveer eventueel met wat extra lange vingers! Geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0