Aardbeienroomtaart

Voor mijn verjaardag in april maakte ik deze aardbeienroomtaart. Door de toevoeging van kwark is hij wat lichter dan een cheesecake en de combinatie met aardbeien en een bodem van lotus koekjes was heerlijk! 

Wat heb je nodig?

- 250 gram lotuskoekjes

- 75 gram gesmolten boter

- 6 blaadjes gelatine

- 1 eetlepel citroensoep + 50 ml water

- 250 gram verse aardbeien

- 100 gram witte basterdsuiker

- 250 gram roomkaas

- 500 gram kwark

- 250 ml ongeklopte slagroom

Stap 1

Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Ga onder tussen verder met stap 2. 

 

Stap 2

Zet een springvorm klaar en bekleed deze alvast met bakpapier. Verkruimel de 250 gram lotuskoekjes en smelt de boter. Meng dit met elkaar en druk dit stevig tot een bodem. Zet in de koelkast en haal hem er pas uit als de vulling klaar is. 

 

Stap 3

Verwarm de citroensap met het water en als het water redelijk warm is, niet koken!, voeg dan de gelatine toe. Knijp de gelatine wel even goed uit!

 

Stap 4

Pureer 150 gram aardbeien en roer de gelatine hierdoor. 

Stap 5

Mix de roomkaas met de basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de ongeklopte slagroom toe en mix dit ongeveer 2,5 minuut op de middelste stand, totdat er pieken ontstaan en het vrij stevig wordt. 

 

Stap 6

Voeg de kwark toe en mix dit nog een minuutje op de middelste stand door. Snijd de overige 100 gram van de aardbeien in stukjes.

 

Stap 7

Giet de aardbeienpuree erbij en klopt dit tot een egaal roze mengsel. Schep de 100 gram in stukjes gesneden aardbeien er door heen. 

Stap 8

Schep de vulling op de koekbodem en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. 

 

Stap 9

Garneer de taart met wat verse aardbeien. 

Laat je het weten als je deze taart ook gemaakt hebt! Het is in ieder geval een aanrader! 

 

Deze vind je denk ik ook leuk:

Reactie schrijven

Commentaren: 0