Chocolade - kitkat taart

Een heerlijke combinatie van chocola en kitkat in een taart! Wel kleine stukjes snijden, hij is behoorlijk zwaar op de maag. 

Wat heb je nodig? (26 cm springvorm)

 

Voor de cake:

- 4 eieren

- 200 gram kristalsuiker

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

- 150 gram kitkat (in kleine stukjes)

- 2 eetlepels cacao

- 100 gram pure chocola (in kleine stukjes)

- snuf zout

- 2 eetlepels melk

 

- 1/2 theelepel bakpoeder

Voor de topping:

- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

- 250 gram poedersuiker

- 2 eetlepels heet water

- 100 gram fijn gemalen kitkat


Voorbereiding

Zet een springvorm klaar, bekleed deze met bakpapier en vet de randen goed in met boter of een bakspray. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven). 

 

Stap 1

Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. 

Stap 2

Voeg de eieren één voor één toe.

 

Stap 3

Weeg het bakmeel, zout en cacaopoeder af. Snijd de kitkat en chocola alvast in kleine stukjes. 

Stap 4

Voeg het bakmeel, zout en cacao toe en mix dit rustig door tot een glad beslag. 

 

Stap 5

Voeg vervolgens de kitkat en de chocola toe en spatel dit rustig door het beslag. Doe het beslag in de springvorm en bak dit ongeveer 35 minuten op 170°C (heteluchtoven). Test altijd even met een satéprikker of de cake gaar is! Steek de satéprikker in het midden, komt hij er droog uit, dan is de cake klaar, niet? Dan nog even laten staan. 

Stap 6

Mix de boter luchtig en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. 

 

Stap 7

Mix vervolgens nog even door en voeg tegelijkertijd twee eetlepels heet water toe. 

 

Stap 8

Hak de kitkatjes fijn met bijvoorbeeld een hakmolen en voeg de helft toe aan het botermengsel. Spatel dit goed door. 

Stap 9

Verdeel de topping over de goed afgekoelde taart en bestrooi met de restjes kitkat. 

 

Maak een mooie foto en geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0