Snelle tomatensaus

Pizza komt vaak genoeg langs op ons weekmenu, wij eten dat graag en dan in allerlei vormen en maten. Zo maak ik soms mijn deeg zelf, soms gebruik ik een Turks brood of maak gebruik van kant en klaar deeg. Het liefst vul ik de pizza met mijn zelf gemaakte tomatensaus, hierbij deel ik het recept! 

Wat heb je nodig?

- 1 blik gepelde tomaten

- wat blaadjes verse basilicum

- 2 eetlepels rode wijnazijn

- 1/4 Spaanse peper (of meer als je van pittig houdt)

- 1 teentje knoflook

- peper en zout

- 1 eetlepel olijfolie

Zet een hakmolen of een blender klaar. Giet hierin alvast het blik met de gepelde tomaten. 

 

Snijd de peper en knoflook in wat kleinere stukken en voeg dit toe aan de gepelde tomaten. Mix dit alvast door elkaar. Voeg vervolgens de rode wijnazijn en olijfolie toe en mix dit weer. Van de rode peper kan je natuurlijk zoveel en zo weinig toevoegen als dat je zelf wilt. Gebruik je 1/4 peper, dan zit er net wat meer smaak aan, maar echt pittig wordt de saus niet. 

 

Voeg tot slot naar smaak peper en zout en basilicum toe. 

En dit is je saus! Bomvol met smaak en super snel klaar. In een schone/gesteriliseerde pot blijft deze saus wel een paar maanden goed in de koelkast. 

 

Wij hebben deze saus onder andere gebruikt voor een panpizza (recept volgt) en op een Turks brood.

Reactie schrijven

Commentaren: 0