Pasta met rode pesto en spekjes

Sinds ik rode pesto heb uitgevonden ben ik hier steeds meer mee aan het variëren. Hierbij een lekker pasta recept met dus rode pesto, cherry tomaatjes en spekjes.

Wat heb je nodig (2 personen)

- 150 gram pasta

- 200 gram cherry tomaatjes

- 100 gram spekjes

- 1/2 (rode) ui

- 2 eetlepels rode pesto

- scheutje kookroom

- olijfolie, peper en zout

Voorbereiding

Zet alvast een waterkoker (gevuld met water) aan. Zet een snijplank en een wokpan/koekenpan klaar. 

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking, gebruik hiervoor uiteraard het water uit de waterkoker, dan gaat het veel sneller!

 

Snipper onder tussen de ui en bak deze samen met de spekjes.

 

Snij de cherry tomaatjes in kwarten. Voeg de rode pesto toe aan de spekjes en ui en bak dit even mee. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes en een scheutje kookroom toe. Pers de knoflook door de knoflookpers en breng de saus op smaak met peper en zout. Pas wel op met het zout, de spekjes zijn vaak ook al zout! 

 

Onder tussen is de pasta wel klaar, giet deze af en houd wel wat van het kook vocht apart.

Voeg de gekookte pasta en wat van het kookvocht toe. Roer goed door en klaar! 

Natuurlijk kan je hiermee eindeloos variëren, voeg bijvoorbeeld al veel eerder wat champignons toe. 

 

Geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0