Bokkepootjes truffels

Voor de high tea was ik nog op zoek naar iets met chocola! Tijdens het maken van een bokkepootjestaart wist ik het ineens; truffels van bokkepootjes. Het is super makkelijk en ze waren een groot succes! Hierbij het recept. 

Wat heb je nodig? (voor +/- 16 stuks)

- 1 pak bokkepootjes = 200 gram

- ongeveer 75 gram roomkaas

- 300 gram witte chocola

Stap 1

Vermaal de bokkepootjes tot fijne kruimels met bijvoorbeeld een blender of in een hakmolentje. Heb je deze keukenspullen niet? Doe alle bokkepootjes in een schone tas en rol met een deegroller er overheen. Houd wat kruimels apart voor decoratie. 

 

Stap 2

Voeg de roomkaas toe, niet alles tegelijk, en kneed dit totdat er een soort deeg ontstaat. Ik gebruikte ongeveer 75 gram roomkaas. Zet dit even 10 minuten in de koelkast om op te stijven. 

Stap 3

Na 10 minuten in de koelkast zou het stevig genoeg moeten zijn om tot balletjes uit te rollen. Zet vervolgens deze balletjes weer 10 minuten in de koelkast. 

 

Stap 4

Smelt onder tussen de witte chocola. 2/3 van de chocola smelt je dan au bain-marie (pannetje water op het vuur, vuurvaste kom er boven op en daar de chocola in smelten). Als alles is gesmolten voeg je de rest van de chocola toe en blijf je roeren tot het gesmolten is. Smelt niet alles goed? Zet dan de kom nog even terug boven op de pan met water. 

Stap 5

Haal de balletjes door de chocola, ik heb hiervoor een vork gebruikt. Ter decoratie is het leuk om nog wat over gebleven kruimels er over heen te strooien.

 

Dit recept zou genoeg moeten zijn voor ongeveer 16 truffels. 

 

Veel plezier met het maken! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0