Salade met kip en cashewnoten

Een gerecht wat ons met enige regelmaat op tafel staat is onze kipsalade met cashewnoten. Hiermee kan je eindeloos mee variëren en dit is onze versie!  

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

- 2 kipfilets

- 100 gram sla

- 100 gram cherry tomaten

- 100 gram cashewnoten

- 1/2 rode ui

- 1/2 komkommer

- peper en zout

- dressing naar keuze

- kipbouillonblokje

Warm water op in een pannetje en leg de kipfilets hierin samen met het bouillonblokje. Kook de kip gaar, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Het gaat sneller als je de kip alvast in kleinere stukken snijdt. Snijd onder tussen alvast de sla. Ik verdeel de sla altijd over twee kommen. Wij willen altijd graag een eigen dressing en zo kunnen we de sla makkelijk mengen.  

 Vervolgens snijd je de cherry tomaatjes door de helft, de ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en de cashewnoten grof hakken. Verdeel alles over de twee schalen. 

 

Als de kip gaar is, even af laten koelen en dan in reepjes 'trekken'. Verdeel ook over de schalen en meng dit met de dressing, peper en zout.  

Deze salade kan prima koolhydraatarm gegeten worden, maar eventueel wat brood erbij is ook lekker. 

 

Geniet ervan!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0