No Bake Oreo Bar

Hier is hij dan eindelijk, mijn recept van de No Bake Oreo Bar. En wat was dit lekker! Dit ga ik zeker vaker maken en zal je ook zeker nog eens voorbij zien komen (of nog een variatie hierop). 

De foto's zijn gemaakt met dank aan een heel lief nichtje! 

 

Wat heb je nodig? 

- 2 rollen oreokoekjes

- 200 ml slagroom

- 40 gram boter

- 200 gram roomkaas

- 100 gram witte chocola

Stap 1

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. 

 

Stap 2

Hak één rol koekjes fijn in een blender of hakmolen. Meng de kruimels met de 40 gram boter. Schep het mengsel vervolgens in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het over de bodem in een gelijke laag. Zet de bodem minstens 10 minuten in de koelkast. 

Stap 3

Smelt de witte chocola met 20 ml van de slagroom au bain-marie. Ga ondertussen verder met stap 4. Au bain marie smelten doe je door een pannetje met water op een laag vuur op te zetten. Vervolgens doe je de witte chocola en room in een hitte bestendige kom en zet je dit boven op de pan met water. Zorg er wel voor dat de bodem van de kom het water niet raakt! 

 

Stap 4

Klop de slagroom op en zet even apart. Klop in een aparte kom de roomkaas luchtig. 

 

Stap 5

Spatel de witte chocola, slagroom en de roomkaas door elkaar. Schep dit boven op de afgekoelde oreo bodem. 

Stap 6

Breek de overige oreo koekjes in stukjes en verdeel boven op het roomkaas mengsel. Laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. 

 

Geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ingrid (woensdag, 06 december 2017 16:44)

    Wat is het formaat van je bakvorm? 20x20 cm?
    Groet,
    Ingrid

  • #2

    Rieke (vrijdag, 08 december 2017 09:55)

    Hoi Ingrid,

    De bakvorm heb ik even nagemeten en deze is 21x21 cm, een 20x20 cm zou dus ook prima gebruikt kunnen worden.

    Groetjes, Rieke