Speltpizza

Altijd al eens willen proberen, een pizza die niet de traditionele tarwebodem heeft! Dit keer dus een pizza met speltbodem. En het was prima te eten! In eerste instantie wilde ik spelt proberen omdat ik dacht dat het koolhydraatarm was, maar dat was het dus niet.. Lees verder voor het volledige recept. 

Wat heb je nodig? (2-3 personen, 2 grote stukken pizza)

- 275 gram speltbloem

- 5 gram gedroogde gist

- 150-200ml water

- flinke snuf zout

- olijfolie

Meng de gist met 150ml lauwwarm water (+/- 37°C) en laten even staan. Weeg ondertussen alvast de speltbloem af af. Meng dit vervolgens met het water-gist mengsel en olijfolie. Kneed dit ongeveer 5-10 minuten in een keukenmachine, of 10-15 minuten met de hand. Even goed opletten, als het droog is, voeg je gewoon nog wat water toe. 

 

Als het deeg samen begint te komen, voeg dan het zout toe. 

 

Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Dek goed af en laat op een warme plek ongeveer 45 minuten rijzen. 

Kneed het deeg na de eerste rijs goed door en rol vervolgens uit. Leg het deeg op een ingevette, of met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven alvast voor op 230°C. Laat nog even 10 minuten rijzen. Ik heb het deeg in 2 delen verdeeld en uitgerold. 

 

Bestrijk de bodems met wat tomatensaus en bak deze voor in ongeveer 10 minuten. 

Vervolgens is de pizza klaar om te beleggen! 


Wij hebben de pizza belegd met kip, tomaat, paprika en kaas. De pizza moet belegd en al nog 10 minuten in de oven om af te bakken. 

 

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0