Koolhydraatarme koekjes met amandel

Gezien het feit dat ik een enorme zoete kauw ben, wilde ik in mijn koolhydraatarme week wel nog iets kunnen snoepen. Na wat research en brainstormen kwam ik deze koekjes met eiwit, amandel en pure chocola. Wel heb ik nog wat honing toegevoegd voor de smaak. 

Wat heb je nodig? (voor +/- 6 koekjes)

- 1 eiwit

- 100 gram amandelschaafsel

- 50 gram pure chocola

- eetlepel honing

Stap 1

Splits de eidooier en het eiwit. Klopt het eiwit goed op.

Stap 2

Rooster de amandelen in een koekenpan. Let hierbij wel goed op! Ze verkleuren heel snel. Laat vervolgens even afkoelen. Verwarm vervolgens de oven voor op 160 °C voor hetelucht en 180°C voor een conventionele oven. 

 

Stap 3

Meng het eiwit met de amandelen en de honing. Schep vervolgens op de bakplaat. 

Stap 4

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. 

 

Stap 5

Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een pannetje met water op en zacht vuurtje te zetten en een vuurvaste kom boven op. Let op dat de kom het water niet raakt! Vervolgens leg je daar de chocola in en af en toe even door roeren tot alles is gesmolten. 

 

Stap 6

Doop de koekjes één voor één in de chocola en laat ze vervolgens even drogen.

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0