Citroen creme brulee taartjes

In de wekelijkse update van week 7 zagen jullie deze super lekkere taartjes al voorbij komen. Geïnspireerd op het recep uit het boek 'Nagerechten', deel ik hierbij het recept!

Wat heb je nodig? (voor +/- 5 kleine taartjes)

- 5 plakken diepvriesbladerdeeg (of een rol verse)

- 4 eidooiers

- 2 eetlepels fijne kristalsuiker

- 2 eetlepels maizena

- 310 ml slagroom

- 2 theelepels geraspte citroenschil

- 2 eetlepels citroensap

- ongeveer 75 gram rietsuiker

Bereiding volgens het recept

Verwarm de slagroom met de citroenrasp in een pan tot de room bijna kookt. Laat hem iets afkoelen. Klop de eidooiers, suiker, maizena en het citroensap tot een dik en lichtgeel mengsel. Voeg vervolgens onder continu roeren langzaam de room toe. Schenk het mengsel door een vergiet in een schone pan en zet het op laag vuur tot het wat dikker wordt. Het mengsel moet de achterkant van een houten lepel goed bedekken. Schenk het in een kom en dek af met plastic folie en zet de kom een paar uur in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 210°C. Vet vijf ondiepe pasteivormpjes van 12cm doorsnee licht in. Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien. Druk het deeg in de vormen, snijd eventueel de randen wat bij en prik met een vorm in de bodem. Doe vervolgens bakpapier en steunvulling in de vormen en bak de deegbodems ongeveer 15 minuten. Als steunvulling gebruik ik eigenlijk altijd linzen, je koopt één keer zo'n pak en je bewaart ze gewoon tot je weer steunvulling nodig hebt. 

 

Haal de deegbodems uit de oven, verwijder het bakpapier en bak ze vervolgens in vijf minuten goudbruin. Laat de deegbodems afkoelen. 

Schep de citroencustard in de taartbodems en strijk met een warme lepel de bovenkant glad. Laat wel een beetje ruimte over voor de suiker! Dek de randen van het deeg af met aluminiumfolie en bestrooi vervolgens royaal met rietsuiker. Zet de taartjes vlak onder de voorverwarmde grill tot de suiker gaat verkleuren. Let wel goed op, dit kan snel gaan! En echt afdekken met aluminiumfolie, bij mij kwam de eerste er zwart uit omdat ik te eigenwijs was om het te doen.. 

 

Serveer warm! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0