Mexicaanse tosti's

Op zoek naar inspiratie? Probeer dan deze Mexicaanse tosti's! Het recept komt oorspronkelijk uit het Emte Boodschappenblad van februari. Wel heb ik het recept iets aangepast! De officiële naam van dit recept is: Quesadilla's met kaas, avocado en mais, maar Mexicaanse tosti's klinkt toch veel beter? Lees verder voor onze variatie hierop! 

Wat heb je nodig (4 personen)

- 4 grote of 8 kleine tortillawraps

- 1 avocado

- eetlepel citroensap

- rode paprika

- blikje mais (+/- 200 gram), uitgelekt

- 1/2 theelepel komijnpoeder

 

- 1/2 theelepel chili of paprikapoeder

- 100 gram geraspte kaas

- gerookte kipfilet

- olijfolie

- peper en zout

- 125 ml zure room


De schuingedrukte tekst zijn mijn eigen aanpassingen aan het recept. 

Voorbereiding

Snij de paprika in blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Snij de gerookte kip in blokjes (ongeveer even groot als de paprika) Doe de gesneden paprika en uitgelekte mais in een schaaltje.  

Aanwijzingen volgens het recept

Verwarm de tortillawraps 1/2 minuut in een droge, hete koekenpan of tussen 2 borden in de magnetron op 400 wat zodat ze wat soepeler worden. 

 

Prak de avocado fijn met het citroensap (voeg ook wat peper en zout toe) en bestrijk de helft van elke tortillawrap ermee. 

 

Meng de paprika met de mais, komijn- en chilipoeder. Verdeel dit mengsel over de avocado, voeg nog wat gerookte kip toe en bestrooi met de geraspte kaas. 

 

Vouw de tortillawraps dubbel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de wraps steeds aan beide kanten lichtbruin tot de kaas licht is gesmolten. 

 

Serveer de quesadilla's met een lepel zure room en een takje koriander. Dat laatste heb ik zelf achterwege gelaten, dan heb ik zoveel altijd over wat ik toch niet op maak. 

Zelf hou ik heel erg van kaas, dus ik heb er nog wat extra kaas overheen gedaan zodat het lekker smelt aan de buitenkant. 

 

Weer een topper uit het Emté boodschappenblad! Het kan natuurlijk ook prima zonder de gerookte kip zoals beschreven in het recept. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0