Vis uit de oven met tomaat en ui

Het is weer tijd voor een blogpost over een avondmaaltijd. Lees verder om te zien wat ik op woensdag, 18 januari, heb gegeten. Het is een recept uit het boek 'Hoofdgerechten'. Vis uit de oven met tomaat en ui, met gebakken aardappelen en komkommersalade.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

- 60 ml olijfolie

- 2 uien, gesnipperd

- kleine stengel bleekselderij, fijngehakt

- kleine wortel, fijngehakt

- 2 teentjes knoflook, fijngehakt

- 400 gram gehakte tomaten uit blik

- 2 eetlepels tomatenpuree

- 1/4 theelepel gedroogde oregano

- 1/2 theelepel suiker

- 50 gram wit brood (een dag oud)

- 500 gram stevige witte vis, zonder vel

- 3 eetlepels gehakte peterselie

- 1 eetlepel citroensap

Voor erbij:

- 400 gram aardappelen

- komkommer

- zout en peper

- olijfolie


Ik heb dit gerecht voor 2 personen gemaakt en hiervoor alles bijna gehalveerd. Ik heb geen bleekselderij gebruikt, dit vind ik echt niet lekker. Tomatenpuree heb ik ook niet gebruikt, deze had ik niet in huis. Als witte vis heb ik gekozen voor Tilapia filet. Het witte brood heb ik vervangen door bruin brood. 

Aanwijzingen volgens het recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui, de bleekselderij en wortel op laag vuur in 10 minuten zacht. Voeg de knoflook toe, bak deze 2 minuten mee en voeg dan de gehakte tomaten, tomatenpuree, oregano en suiker toe. Laat de saus onder af en toe roeren in 10 minuten indikken. Breng op smaak. 

 

Hak het brood in enkele minuten in een keukenmachine fijn. 

 

Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal. Roer de gehakte peterselie en het citroensap door de tomatensaus. Breng op smaak en schenk de saus over de vis. Strooi het broodkruim erover en besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in 20 minuten in de oven gaar worden.

Wij hebben dit gecombineerd met gebakken aardappelen en een komkommersalade. Ook de combinatie met gepofte aardappelen en asperges is denk ik heerlijk. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0